Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 100 g zellergumó
- 400 g csirkemell
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 1 ek szárított tárkony
- 1.8 - 2 liter zöldségalaplé
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db citrom leve
- 100 ml tejszín
A galuskához
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 g finomliszt
- 1 db tojás
- 150 ml víz
- 20 g olvasztott vaj
- só
Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 100 g zellergumó
- 400 g csirkemell
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 1 ek szárított tárkony
- 1.8 - 2 liter zöldségalaplé
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db citrom leve
- 100 ml tejszín
A galuskához
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 g finomliszt
- 1 db tojás
- 150 ml víz
- 20 g olvasztott vaj
- só
A tárkonyos csirkeraguleveshez először a hagymát és fokhagymát finomra, a répát, a zellert és a csirkemellet 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A teljes kiőrlésű galuska hozzávalóit összekeverjük és állni hagyjuk.
Egy fazékban, közepes lángon elkezdjük lepirítani az olajon a hagymákat, majd rádobjuk a csirkemellet és ezt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal. Belerakjuk az előkészített répát és zellert, összekeverjük, felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Beleszaggatjuk a galuskát, hozzáadjuk a zöldborsót és a citromlevet, amikor felforrt, beleöntjük a tejszínt, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tárkonyos csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A raguleves egy nagyon tuti műfaj, aminek az esetében igazából csak a fantáziánk szab határt. Bármilyen húsból lehet készíteni, mindenképp cuccos és tartalmas lesz. Télen-nyáron szívesen kanalazza őket az ember! Meg is mutatjuk a mi kedvenceinket, amivel akárkit le tudtok venni a lábáról ti is:
Tárkonyos nyúlraguleves krumpligombóccal