Az indiai vajas karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
A raguhoz vajat melegítünk egy serpenyőben, közepes lángon 4-5 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a garam masalát, a chilit és a füstölt paprikát, átkeverjük, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Közepes lángon 8-10 percig főzzük, majd belefacsarjuk a lime levét és felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a megsült karfiolokat és ha szükséges, megsózzuk.
A lime-gerezdeket száraz, tűzforró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk, hogy a benne lévő cukor szépen karamellizálódjon.
A csirkemellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és magas hőfokon, oldalanként kb. 2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd betesszük a 160 fokos sütőbe 9-12 percre (a sütési idő a hús méretétől függ). A ragut és a felszeletelt csirkét rizzsel tálaljuk, végül a sült lime-mal és korianderrel díszítjük.


- Elkészítési idő: 40 perc
Még több cuccos karfiol recept:
Szójaszószos-BBQ-s karfiolsteak