Hozzávalók
A karfiolhoz
- 1 fej karfiol (kb. 600 g)
- só
A sajtmártáshoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, bors
- 250 g vörös cheddar sajt
A húshoz
- 4 db csirkefelsőcomb
- só, bors
- 2 ek olaj
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
A karfiolhoz
- 1 fej karfiol (kb. 600 g)
- só
A sajtmártáshoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml tej
- só, bors
- 250 g vörös cheddar sajt
A húshoz
- 4 db csirkefelsőcomb
- só, bors
- 2 ek olaj
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
A sajtmártásban sült csirkecombhoz először a karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjön tovább.
A vajat egy gyorsforralóban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Felöntjük a tejjel, és egy habverő segítségével, forrástól számítva kb. fél percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Megvárjuk míg felolvad, majd félrehúzzuk.
@streetkitchenhu Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal.🧀🍗 #cheese #easyrecipe #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #pusztuljonaforyouba #food #foodtiktok #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Disaster – KSLV Noh
A combokat sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és erős lángon, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk őket. Egy sütőtál aljába tesszük a karfiolt. Ráöntjük a mártás kétharmad részét, majd ráhelyezzük a húst is, és leöntjük a maradék mártással.
180 fokos sütőben, a comb méretétől függően 30-45 percig sütjük. Akkor jó, amikor a mártás kissé már rábarnul a húsra. Ha esetleg nagyon sülne, egy fóliával lefedjük. Végül tányérba szedjük a húst és a szaftos karfiolt is, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a sajtmártásban sült csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!