Hirdetés

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Hozzávalók

2
főre
+

A karfiolhoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej karfiol (kb. 600 g)
Hozzávaló kipipálva

A sajtmártáshoz

Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
500 ml tej
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
250 g vörös cheddar sajt

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
4 db csirkefelsőcomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Azt figyeltem meg, hogy igencsak kedvelitek a tepsis ételeket, amit abszolút meg is értek. Ha pedig pont Te vagy az az egy, aki eddig nem kedvelte őket, akkor most jött el a Te időd. Ezt tuti imádni fogod!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A karfiolhoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej karfiol (kb. 600 g)
Hozzávaló kipipálva

A sajtmártáshoz

Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
500 ml tej
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
250 g vörös cheddar sajt

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
4 db csirkefelsőcomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sajtmártásban sült csirkecombhoz először a karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjön tovább.

A vajat egy gyorsforralóban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Felöntjük a tejjel, és egy habverő segítségével, forrástól számítva kb. fél percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Megvárjuk míg felolvad, majd félrehúzzuk.

A combokat sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és erős lángon, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk őket. Egy sütőtál aljába tesszük a karfiolt. Ráöntjük a mártás kétharmad részét, majd ráhelyezzük a húst is, és leöntjük a maradék mártással.

180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a mártás kissé már rábarnul a húsra. Ha esetleg nagyon sülne, egy fóliával lefedjük. Végül tányérba szedjük a húst és a szaftos karfiolt is, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 50 perc 

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal
Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Ha tetszett a sajtmártásban sült csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Sajtmártást mindenhez is:

Sonkás-sajtos palacsinta sajtmártásban

Fűszeres karfiolsteak sajtmártással és ropogós hagymával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?