Megúszós sütik

Kávétorta

Kávétorta

Hozzávalók
A tésztához
130 g
cukor
3 db
tojás
170 g
liszt
10 g
sütőpor
20 ml
víz
1 tk
instant kávé
A kávésziruphoz
50 ml
víz
1 ek
instant kávé
1 mk
vaníliaaroma
A krémhez
300 g
szoba-hőmérsékletű vaj
180 g
porcukor
1 ek
instant kávé
20 ml
forró víz
1 mk
vanília aroma
170 g
vaj

Elkészítés

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Egy újabb keverés után mehet hozzá a többi alapanyag (előtte keverjük el a vízben az instant kávét). A tésztát kétfelé osztjuk, és két darab, sütőpapírral bélelt 18-20 cm-es formába simítjuk. Betoljuk őket a 180 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk a formában kihűlni. 

A kávésziruphoz összeforraljuk egy kis edényben a hozzávalókat, és szintén kihűtjük.

Amikor a piskóták kihűltek, lekapcsoljuk róluk a sütőformát, és átkenjük őket a sziruppal. 

A krémhez a vajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, és sima, selymes krémmé keverjük. A vízben feloldjuk az instant kávét, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd keverés közben hozzáöntjük a vajas krémalaphoz. Mikor homogén lett a krémünk, nyomózsákba töltjük. A felét eloszlatjuk az egyik piskótán, rárakjuk a másikat, erre jön a krém másik fele, végül megszórjuk kevés kakaóporral és hűtőbe rakjuk 1-2 órára, hogy jobban összeérjenek az ízek, és szépen lehessen szeletelni.

Kávétorta
Kávétorta

 

Még több kávés édesség:

Préselt csokitorta kávés mascarponéval

Kávéfagyi

Kávés choux

www.streetkitchen.hu

Nevezhetnénk ezt a tortát akár megúszósnak is, mert tényleg nagyon egyszerű elkészíteni. Kevert tésztás „piskótája” van, ami puha, szaftos, ehhez pedig jön egy kis kávészirup, és egy szintén kávés, 5 perces vajas krém. Szóval ha nem vagytok a konyha ördögei, akkor is bátran kipróbálhatjátok, nem fogtok csalódni.

Hozzávalók

2 18 cm-es tortához
A tésztához
130 g
cukor
3 db
tojás
170 g
liszt
10 g
sütőpor
20 ml
víz
1 tk
instant kávé
A kávésziruphoz
50 ml
víz
1 ek
instant kávé
1 mk
vaníliaaroma
A krémhez
300 g
szoba-hőmérsékletű vaj
180 g
porcukor
1 ek
instant kávé
20 ml
forró víz
1 mk
vanília aroma
170 g
vaj

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Egy újabb keverés után mehet hozzá a többi alapanyag (előtte keverjük el a vízben az instant kávét). A tésztát kétfelé osztjuk, és két darab, sütőpapírral bélelt 18-20 cm-es formába simítjuk. Betoljuk őket a 180 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk a formában kihűlni. 

A kávésziruphoz összeforraljuk egy kis edényben a hozzávalókat, és szintén kihűtjük.

Amikor a piskóták kihűltek, lekapcsoljuk róluk a sütőformát, és átkenjük őket a sziruppal. 

A krémhez a vajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, és sima, selymes krémmé keverjük. A vízben feloldjuk az instant kávét, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd keverés közben hozzáöntjük a vajas krémalaphoz. Mikor homogén lett a krémünk, nyomózsákba töltjük. A felét eloszlatjuk az egyik piskótán, rárakjuk a másikat, erre jön a krém másik fele, végül megszórjuk kevés kakaóporral és hűtőbe rakjuk 1-2 órára, hogy jobban összeérjenek az ízek, és szépen lehessen szeletelni.

Kávétorta
Kávétorta

 

Még több kávés édesség:

Préselt csokitorta kávés mascarponéval

Kávéfagyi

Kávés choux

Ha tetszett a Kávétorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept