Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 100 ml eszpresszó
- 500 ml tej
- 130 g cukor
- 1 rúd vanília
- 3 db tojás
- 100 ml tejszín
Hozzávalók
- 100 ml eszpresszó
- 500 ml tej
- 130 g cukor
- 1 rúd vanília
- 3 db tojás
- 100 ml tejszín
A hozzávalókat egy lábasban összekeverjük, és kevergetve felforraljuk. Amikor kicsit besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk hűtőhidegre hűlni. Ha nincsen fagyigép a látóhatáron, akkor egy nagyobb tálba rakjuk az alapot, bedobjuk a fagyasztóba, és 30-40 percenként robotgéppel átkeverjük, hogy összetörjük a kialakult jégkristályokat.
Ha van fagyigépünk, az az egyszerűbb verzió, mert akkor csak beleöntjük a gépbe az alapot, és az előírás szerint, cirka 15-20 perc alatt elkészítjük a fagyit.
Ha tetszett a kávéfagyi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!