Street Kitchen

Korianderes-citrusossütőtökpürésültcsirkemelleléssörösmártással

Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással

Hozzávalók
1 kg
sütőtök
2 szál
póréhagyma
1 doboz
barna sör
(500 ml-es kiszerelés)
5 ek
kókuszolaj
só, bors
1 tk
őrölt szerecsendió
10 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipor
480 g
csirkemellfilé
1 db
citrom
1 csokor
koriander
2 ek
keményítő
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A sütőtököt megpucoljuk, felvágjuk közepes méretű darabokra, és egy tepsibe dobjuk az 1 cm-es karikára vágott póréhagymával együtt. Meglocsoljuk a sörrel, mehet hozzá 3 evőkanálnyi kókuszolaj, só, bors, a szerecsendió, a fokhagymagerezdek és a chilipor. Az egészet lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 60 percre.

A csirkemelleket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magasabb hőfokon alaposan körbepirítjuk a maradék kókuszolajon, majd serpenyővel együtt a sütőbe dobjuk 8-10 percre. Mikor megsült, KONYHARUHÁVAL (igen, nekem sikerült anélkül ráfognom, és megégettem a kezem :D) megfogjuk a serpenyő nyelét, kivesszük, a csirkemelleket egy tányérra szedjük, és 5 perc elteltével megfordítjuk őket.

A megsült zöldségeket kiszedjük egy turmixgépbe, de a sörös levet, ami alatta van, véletlenül se öntsük ki, hiszen abból lesz a mártás. A tököt, a póréhagymát és a fokhagymát leturmixoljuk a tejszínnel, a citrom levével és a friss korianderrel együtt. A pürét ezután nyugodtan átpasszírozhatjuk egy spatula segítségével egy szűrőn, ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni.

Az étel befejezése és tálalás

A sörös levet, amiben a zöldségek sültek, egy gyorsforralóba öntjük, csomómentesre keverjük a keményítővel, és közepes lángon elkezdjük forralni. Mikor kezd redukálódni, azaz sűrűsödni a mártás, lekapjuk a lángról, és jöhet is a tálalás. Egy adag sütőtökpürét kanalazunk a tányérra, ráfektetjük a csirkemellet, nyakon öntjük a mártással, és végül megszórjuk aprított korianderrel.

korianderes-citrusos-sutotokpure-sult-csirkemellel-es-soros-martassal (2)
Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Ezekben a kajákban is tuti a koriander:

Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val

Tonhaltatár

A tökéletes guacamole

www.streetkitchen.hu

Egy viszonylag egyszerű étel, amivel bárkit levehetsz a lábáról, a sörös mártás már csak a non plus ultra ebben a receptben. Fényes, ízes szósz, szezonális citrusos köret és egy csirkemell, ami balanszba hozza az egészet. Maga az ősz egy tányéron, ki ne imádná?!

Hozzávalók

4 főre
1 kg
sütőtök
2 szál
póréhagyma
1 doboz
barna sör
(500 ml-es kiszerelés)
5 ek
kókuszolaj
só, bors
1 tk
őrölt szerecsendió
10 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipor
480 g
csirkemellfilé
1 db
citrom
1 csokor
koriander
2 ek
keményítő
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
100 ml
habtejszín

A sütőtököt megpucoljuk, felvágjuk közepes méretű darabokra, és egy tepsibe dobjuk az 1 cm-es karikára vágott póréhagymával együtt. Meglocsoljuk a sörrel, mehet hozzá 3 evőkanálnyi kókuszolaj, só, bors, a szerecsendió, a fokhagymagerezdek és a chilipor. Az egészet lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 60 percre.

A csirkemelleket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magasabb hőfokon alaposan körbepirítjuk a maradék kókuszolajon, majd serpenyővel együtt a sütőbe dobjuk 8-10 percre. Mikor megsült, KONYHARUHÁVAL (igen, nekem sikerült anélkül ráfognom, és megégettem a kezem :D) megfogjuk a serpenyő nyelét, kivesszük, a csirkemelleket egy tányérra szedjük, és 5 perc elteltével megfordítjuk őket.

A megsült zöldségeket kiszedjük egy turmixgépbe, de a sörös levet, ami alatta van, véletlenül se öntsük ki, hiszen abból lesz a mártás. A tököt, a póréhagymát és a fokhagymát leturmixoljuk a tejszínnel, a citrom levével és a friss korianderrel együtt. A pürét ezután nyugodtan átpasszírozhatjuk egy spatula segítségével egy szűrőn, ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni.

Az étel befejezése és tálalás

A sörös levet, amiben a zöldségek sültek, egy gyorsforralóba öntjük, csomómentesre keverjük a keményítővel, és közepes lángon elkezdjük forralni. Mikor kezd redukálódni, azaz sűrűsödni a mártás, lekapjuk a lángról, és jöhet is a tálalás. Egy adag sütőtökpürét kanalazunk a tányérra, ráfektetjük a csirkemellet, nyakon öntjük a mártással, és végül megszórjuk aprított korianderrel.

korianderes-citrusos-sutotokpure-sult-csirkemellel-es-soros-martassal (2)
Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Ezekben a kajákban is tuti a koriander:

Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val

Tonhaltatár

A tökéletes guacamole

Ha tetszett a Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept