Hozzávalók
A tonhalas réteghez
- 300 g vörös tonhal
- só, bors
- 1 mk kristálycukor
- ½ db lime
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 1 mk gyömbérpor
Az avokádós réteghez
- 1 db avokádó
- 1 csipet chilipehely
- 0.25 db lime leve
- só
- 2 tk szezámmag
A tálaláshoz
- 8 db színes koktélparadicsom
- 8 db kaprigyümölcs
- 2 tk kaviár
- 6 szál koriander
- 2 mk szezámmag
- 6 szelet pirítós
Hozzávalók
A tonhalas réteghez
- 300 g vörös tonhal
- só, bors
- 1 mk kristálycukor
- ½ db lime
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 1 mk gyömbérpor
Az avokádós réteghez
- 1 db avokádó
- 1 csipet chilipehely
- 0.25 db lime leve
- só
- 2 tk szezámmag
A tálaláshoz
- 8 db színes koktélparadicsom
- 8 db kaprigyümölcs
- 2 tk kaviár
- 6 szál koriander
- 2 mk szezámmag
- 6 szelet pirítós
A tonhaltatár elkészítéséhez a tonhalat kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a cukorral, a lime reszelt héjával és a kifacsart levével, a szójaszósszal, a szezámolajjal és a gyömbérporral, majd az egészet összekeverjük.
Az avokádót szintén kb. 0,5, cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a chilipehellyel, a lime levével, sózzuk és hozzáadjuk a szezámmagot, és az egészet összekeverjük.
Egy tányér aljára helyezünk egy kb. 8 cm átmérőjű tálalógyűrűt, az aljába kanalazzuk a tonhal negyedét, majd az avokádó felét, kissé lenyomkodjuk, aztán jöhet még egy réteg tonal.
A tatár tetejét a karikára és cikkekre vágott paradicsommal és a felezett kaprigyümölccsel díszítjük, rákanalazzuk a kaviárt, mellé „salátaként” tálaljuk a koriandert, amire szintén ráhelyezünk pár gerezd kaprigyümölcsöt és karikára vágott paradicsomot. Végül az egészet megszórjuk a szezámmaggal, majd pirítóssal tálaljuk. A másik adaggal pontosan ugyanígy járunk el.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tonhaltatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!