A körtével töltött csirkemell első lépéseként a körtét apró, kb. 3 mm-es kockákra vágjuk és összekeverjük 1 evőkanál vajjal. Hozzákeverjük a felaprított kakukkfűleveleket és sózzuk, borsozzuk.
A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vékony pengéjű késsel felszúrjuk őket. A körtés tölteléket habzsákba tesszük és beletöltjük a felszúrt csirkemellekbe. Sózzuk, borsozzuk és egy nagy lángon felforrósított serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a melleket az olajon. Felöntjük a fehérborral, mellédobjuk a maradék vajat és lefedve 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
Miután letelt a sütési idő, a csirkemelleket kivesszük a serpenyőből és felszeleteljük, a visszamaradt szaftot pedig közepes lángon sűrűre forraljuk. Szerintünk rizzsel a legjobb, de tálaljátok nyugodtan a kedvenc köretetekkel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
A zöldségek mellett a gyümölcsök is nagyon jól passzolnak a csirkéhez! A körtével töltött csirkemell után próbáld ki ezeket a verziókat is:
Aszalt szilvával töltött csirkemell