Húsételek

Körtéveltöltöttcsirkemell

Körtével töltött csirkemell

Hozzávalók
1 db
körte
(200 g/db)
2 ek
lágy vaj
1 ág
kakukkfű
só, bors
2 db
csirkemellfilé
(250 g/db)
2 ek
étolaj
50 ml
fehérbor

Elkészítés

A körtével töltött csirkemell első lépéseként a körtét apró, kb. 3 mm-es kockákra vágjuk és összekeverjük 1 evőkanál vajjal. Hozzákeverjük a felaprított kakukkfűleveleket és sózzuk, borsozzuk. 

A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vékony pengéjű késsel felszúrjuk őket. A körtés tölteléket habzsákba tesszük és beletöltjük a felszúrt csirkemellekbe. Sózzuk, borsozzuk és egy nagy lángon felforrósított serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a melleket az olajon. Felöntjük a fehérborral, mellédobjuk a maradék vajat és lefedve 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. 

Miután letelt a sütési idő, a csirkemelleket kivesszük a serpenyőből és felszeleteljük, a visszamaradt szaftot pedig közepes lángon sűrűre forraljuk. Szerintünk rizzsel a legjobb, de tálaljátok nyugodtan a kedvenc köretetekkel.

kortevel-toltott-csirkemell-2
Körtével töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 15 perc

A zöldségek mellett a gyümölcsök is nagyon jól passzolnak a csirkéhez! A körtével töltött csirkemell után próbáld ki ezeket a verziókat is:

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke

Aszalt barackkal töltött csirkemell

www.streetkitchen.hu

A csirkemellet sok mindennel meg lehet tölteni, de ha unod a sonka-sajt kombót, próbáld ki ezt a körtés verziót. A szerkesztőség egyöntetű véleménye alapján megér legalább egy próbát!

Hozzávalók

2 főre
1 db
körte
(200 g/db)
2 ek
lágy vaj
1 ág
kakukkfű
só, bors
2 db
csirkemellfilé
(250 g/db)
2 ek
étolaj
50 ml
fehérbor

A körtével töltött csirkemell első lépéseként a körtét apró, kb. 3 mm-es kockákra vágjuk és összekeverjük 1 evőkanál vajjal. Hozzákeverjük a felaprított kakukkfűleveleket és sózzuk, borsozzuk. 

A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vékony pengéjű késsel felszúrjuk őket. A körtés tölteléket habzsákba tesszük és beletöltjük a felszúrt csirkemellekbe. Sózzuk, borsozzuk és egy nagy lángon felforrósított serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a melleket az olajon. Felöntjük a fehérborral, mellédobjuk a maradék vajat és lefedve 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. 

Miután letelt a sütési idő, a csirkemelleket kivesszük a serpenyőből és felszeleteljük, a visszamaradt szaftot pedig közepes lángon sűrűre forraljuk. Szerintünk rizzsel a legjobb, de tálaljátok nyugodtan a kedvenc köretetekkel.

kortevel-toltott-csirkemell-2
Körtével töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 15 perc

A zöldségek mellett a gyümölcsök is nagyon jól passzolnak a csirkéhez! A körtével töltött csirkemell után próbáld ki ezeket a verziókat is:

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke

Aszalt barackkal töltött csirkemell

Ha tetszett a Körtével töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept