Street Kitchen

Lajos-félekorhelyleves

Lajos-féle korhelyleves

Hozzávalók
200 g
lencse
100 g
füstölt kenyérszalonna
150 g
füstölt sertéshús
(pl. comb vagy karaj)
150 g
füstölt kolbász
4 - 6 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
1 ek
pirospaprika
500 g
vágott savanyú káposzta
só, bors
4 db
babérlevél
150 g
tejföl
1 - 1.5 ek
liszt

Elkészítés

A korhelyleveshez a lencsét beáztatjuk 1-2 órára. A szalonnát kis, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy lábasban kipirítjuk a zsírját. Mehet rá a 2-3 cm-es kockákra vágott füstölt hús és a felkarikázott kolbász. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát, majd lepirítjuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, aláöntünk 200 ml vizet, és így főzzük 30 percet. 

Ha visszapirult zsírjára, hozzáadunk 3 liter forró vizet, és beleszórjuk a savanyú káposztát, valamint a leszűrt lencsét. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul (ez fajtától függően kb. 30 perc).

Végül a tejfölt és a lisztet 100 ml vízzel simára keverjük, és hőkiegyenlítéssel hozzáadva, ezzel sűrítjük a levesünket.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

korhelyleves
Lajos-féle korhelyleves

Még több káposztás leves:

Vega savanyúkáposzta-leves

Zé-féle káposztaleves

www.streetkitchen.hu

Ez a lencsés változat nem feltétlenül a megszokott, de így csak teltebb, és még több szerencsét hoz majd az új évben.

Hozzávalók

4 főre
200 g
lencse
100 g
füstölt kenyérszalonna
150 g
füstölt sertéshús
(pl. comb vagy karaj)
150 g
füstölt kolbász
4 - 6 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kb. 140 g)
1 ek
pirospaprika
500 g
vágott savanyú káposzta
só, bors
4 db
babérlevél
150 g
tejföl
1 - 1.5 ek
liszt

A korhelyleveshez a lencsét beáztatjuk 1-2 órára. A szalonnát kis, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy lábasban kipirítjuk a zsírját. Mehet rá a 2-3 cm-es kockákra vágott füstölt hús és a felkarikázott kolbász. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát, majd lepirítjuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, aláöntünk 200 ml vizet, és így főzzük 30 percet. 

Ha visszapirult zsírjára, hozzáadunk 3 liter forró vizet, és beleszórjuk a savanyú káposztát, valamint a leszűrt lencsét. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul (ez fajtától függően kb. 30 perc).

Végül a tejfölt és a lisztet 100 ml vízzel simára keverjük, és hőkiegyenlítéssel hozzáadva, ezzel sűrítjük a levesünket.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

korhelyleves
Lajos-féle korhelyleves

Még több káposztás leves:

Vega savanyúkáposzta-leves

Zé-féle káposztaleves

Ha tetszett a Lajos-féle korhelyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept