Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g savanyú káposzta
- 2 tk füstölt paprika
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 2 l zöldségalaplé vagy víz
- 250 g krumpli
- 400 g konzerv lencse
- tejföl a tálaláshoz
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g savanyú káposzta
- 2 tk füstölt paprika
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 2 l zöldségalaplé vagy víz
- 250 g krumpli
- 400 g konzerv lencse
- tejföl a tálaláshoz
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk.
Rárakjuk a lecsepegtetett, durvára vágott káposztát (ha nem szeretitek savanykásan, akkor mossátok át), majd 2-3 perc pirítás után megszórjuk a füstölt paprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, az őrölt köményt, és felöntjük az alaplével.
15 percet főzzük, majd mehet bele a kb. másfél cm-es kockákra vágott krumpli és a konzerv lencse is. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
Friss tejföllel tálaljuk. Ha tudjátok, csináljátok meg a fogyasztás előtti nap, így sokkal jobban összeérnek az ízek.
Ha tetszett a Vega savanyúkáposzta-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!