Hirdetés
Green Kitchen

Vega savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
500 g savanyú káposzta
2 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
1 tk őrölt kömény
2 l zöldségalaplé vagy víz
250 g krumpli
400 g konzerv lencse
tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vega savanyúkáposzta-leves

Ki hinné, hogy egy savanyú káposztás levesből nem hiányzik a kolbász vagy a füstölt hús?! Ezt a levest én karácsonykor kolbásszal csináltam, krumpli nélkül, és utána nem sokkal jött az ötlet, hogy miért ne lehetne ennek vega verziója? Mindenkinek ízlett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
500 g savanyú káposzta
2 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
1 tk őrölt kömény
2 l zöldségalaplé vagy víz
250 g krumpli
400 g konzerv lencse
tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk.

Rárakjuk a lecsepegtetett, durvára vágott káposztát (ha nem szeretitek savanykásan, akkor mossátok át), majd 2-3 perc pirítás után megszórjuk a füstölt paprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, az őrölt köményt, és felöntjük az alaplével.

15 percet főzzük, majd mehet bele a kb. másfél cm-es kockákra vágott krumpli és a konzerv lencse is. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

Friss tejföllel tálaljuk. Ha tudjátok, csináljátok meg a fogyasztás előtti nap, így sokkal jobban összeérnek az ízek.

Vega savanyúkáposzta-leves
Vega savanyúkáposzta-leves

Ha tetszett a Vega savanyúkáposzta-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Kolbászos savanyúkáposzta-leves

Zé-féle káposztaleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások