Húsos kaják

Marhahúsosrakottzöldbabzsályásbulgurral

Marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral

Hozzávalók
180 g
hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
20 g
paprika
20 g
kókuszolaj
25 g
paradicsom
0.5 tk
fűszerkömény
1 ek
füstölt paprika
só, bors
150 ml
vörösbor
500 ml
alaplé
2 db
babérlevél
800 g
darált marhahús
Az összeállításhoz
400 g
zöldbab
250 g
bulgur
1 csokor
zsálya
200 g
natúr joghurt
A raguhoz

Elkészítés

A bulgurral rakott zöldbab elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt lepirítjuk közepesen erős lángon a kókuszolajon. Jöhet hozzá a paradicsom, a fűszerkömény és a füstölt paprika, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. A negyedére forraljuk, aztán jöhet bele az alaplé, és forrás után egy botmixerrel lezúzzuk. Beletesszük a babért és a marhahúst, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús megfő, és egy sűrű ragut kapunk. (Ha szükséges, közben adagolhatunk hozzá alaplevet.)

A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk. A bulgurt, mint egy tésztát, sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg van egy minimális roppanása  (háromnegyedig), majd leszűrjük. A bulgurt összekeverjük az aprított zsályával, majd egy nagyjából 20 x 30 cm-es sütőformába tesszük. Jöhet rá a ragu és a zöldbab, végül rákanalazzuk a joghurtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

marhahusos-rakott-zoldbab-bulgurral
Marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral

Elkészítési idő: kb. 70 perc

Még több rakott kaja:

Bulguros rakott kel pulykából

Rakott savanyú káposzta

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

www.streetkitchen.hu

Ezt a receptet nyugodtan variálhatjátok darált pulykával vagy csirkével, ha esetleg nem szeretitek a marhát, bár szerintem pont ettől más, na meg a vörösbor is jobban megy hozzá. :D

Hozzávalók

6 főre
180 g
hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
20 g
paprika
20 g
kókuszolaj
25 g
paradicsom
0.5 tk
fűszerkömény
1 ek
füstölt paprika
só, bors
150 ml
vörösbor
500 ml
alaplé
2 db
babérlevél
800 g
darált marhahús
Az összeállításhoz
400 g
zöldbab
250 g
bulgur
1 csokor
zsálya
200 g
natúr joghurt
A raguhoz

A bulgurral rakott zöldbab elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt lepirítjuk közepesen erős lángon a kókuszolajon. Jöhet hozzá a paradicsom, a fűszerkömény és a füstölt paprika, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. A negyedére forraljuk, aztán jöhet bele az alaplé, és forrás után egy botmixerrel lezúzzuk. Beletesszük a babért és a marhahúst, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús megfő, és egy sűrű ragut kapunk. (Ha szükséges, közben adagolhatunk hozzá alaplevet.)

A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk. A bulgurt, mint egy tésztát, sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg van egy minimális roppanása  (háromnegyedig), majd leszűrjük. A bulgurt összekeverjük az aprított zsályával, majd egy nagyjából 20 x 30 cm-es sütőformába tesszük. Jöhet rá a ragu és a zöldbab, végül rákanalazzuk a joghurtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

marhahusos-rakott-zoldbab-bulgurral
Marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral

Elkészítési idő: kb. 70 perc

Még több rakott kaja:

Bulguros rakott kel pulykából

Rakott savanyú káposzta

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

Ha tetszett a Marhahúsos rakott zöldbab zsályás bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept