A bulgurral rakott zöldbab elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt lepirítjuk közepesen erős lángon a kókuszolajon. Jöhet hozzá a paradicsom, a fűszerkömény és a füstölt paprika, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. A negyedére forraljuk, aztán jöhet bele az alaplé, és forrás után egy botmixerrel lezúzzuk. Beletesszük a babért és a marhahúst, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús megfő, és egy sűrű ragut kapunk. (Ha szükséges, közben adagolhatunk hozzá alaplevet.)
A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk. A bulgurt, mint egy tésztát, sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg van egy minimális roppanása (háromnegyedig), majd leszűrjük. A bulgurt összekeverjük az aprított zsályával, majd egy nagyjából 20 x 30 cm-es sütőformába tesszük. Jöhet rá a ragu és a zöldbab, végül rákanalazzuk a joghurtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Elkészítési idő: kb. 70 perc