A medvehagymás sajtkrémhez a medvehagymát kisebb darabokra tépkedjük, és beledobjuk egy késes aprítóba. Hozzáadjuk a krémsajtot, a puha vajat, sózzuk, borsozzuk, belereszelünk kevés citromhéjat, és hozzádobjuk a 2 gerezd fokhagymát.
Alaposan lezúzzuk, hogy halványzöld sajtkrémet kapjunk, majd kis edénykébe simítjuk, és berakjuk dermedésig a hűtőbe.
Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Szerintem néha a legjobb reggeli –vagy akár vacsora is – a friss kenyér egy jó krémsajttal, pár felvágottal és zöldségekkel. Na most, ha már medvehagymaszezon van, akkor pedig turbózzuk fel az alap krémsajtunkat ezzel a zöldfűszerrel.
Hozzávalók
1 adag
1 csokor
medvehagyma
250 g
krémsajt
150 g
puha vaj
só, bors
0.25 db
citrom reszelt héja
2 gerezd
fokhagyma
A medvehagymás sajtkrémhez a medvehagymát kisebb darabokra tépkedjük, és beledobjuk egy késes aprítóba. Hozzáadjuk a krémsajtot, a puha vajat, sózzuk, borsozzuk, belereszelünk kevés citromhéjat, és hozzádobjuk a 2 gerezd fokhagymát.
Alaposan lezúzzuk, hogy halványzöld sajtkrémet kapjunk, majd kis edénykébe simítjuk, és berakjuk dermedésig a hűtőbe.
Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Ha tetszett a Medvehagymás sajtkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!