Hozzávalók
A húsgombóchoz (kb. 20 kis db-hoz)
- 250 g darált sertés
- 6 levél medvehagyma
- 15 g reszelt parmezán
- 2 ek panko morzsa
- só, bors
- 1 nagy csipet oregánó
Az alapléhez
- 500 g csontos karaj egészben
- 3 szál répa
- 1 db zeller
- 2 szál fehérrépa
- 1 db karalábé (kisebb)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek szárított lestyán
- 1 ek egész fekete bors
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 fej hagyma (héjában, elfelezve)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 6 l víz
Hozzávalók
A húsgombóchoz (kb. 20 kis db-hoz)
- 250 g darált sertés
- 6 levél medvehagyma
- 15 g reszelt parmezán
- 2 ek panko morzsa
- só, bors
- 1 nagy csipet oregánó
Az alapléhez
- 500 g csontos karaj egészben
- 3 szál répa
- 1 db zeller
- 2 szál fehérrépa
- 1 db karalábé (kisebb)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek szárított lestyán
- 1 ek egész fekete bors
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 fej hagyma (héjában, elfelezve)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 6 l víz
A karajt egy akkora, magasabb falú edénybe rakjuk, amibe pont belefér, és felengedjük vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig erős lángon főzzük, majd leszűrjük. A húst egy nagy lábasba tesszük a nagyobb darabokra vágott zöldségekkel és az összes többi hozzávalóval együtt. Felforraljuk, majd alacsony lángon 2 órát főzzük. Ezután leszűrjük a levest.
A húsgombóchoz a darált sertéshúshoz adjuk az apróra vágott medvehagymát, a parmezánt, a panko morzsát és a fűszereket, összekeverjük, hagyjuk állni 5 percet, majd gombócokat formázunk belőle, és a húslevesben 10 perc alatt kifőzzük.
Ha tetszett az olasz húsleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!