Hirdetés

Olasz húsgombócleves medvehagymával

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A húsgombóchoz (kb. 20 kis db-hoz)

250 g darált sertés
6 levél medvehagyma
15 g reszelt parmezán
2 ek panko morzsa
só, bors
1 nagy csipet oregánó

Az alapléhez

500 g csontos karaj egészben
3 szál répa
1 db zeller
2 szál fehérrépa
1 db karalábé (kisebb)
1 csokor petrezselyem
2 ek szárított lestyán
1 ek egész fekete bors
2 cm-nyi friss gyömbér
1 fej hagyma (héjában, elfelezve)
2 gerezd fokhagyma
6 l víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz húsgombócleves medvehagymával

Polpettine in brodo – ez annyit jelent, hogy húsgolyó alaplében, és ez tényleg ennyi is. Most a húsgolyóban medvehagyma van, hiszen ha már tavasz, használjuk ki, amíg lehet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A húsgombóchoz (kb. 20 kis db-hoz)

250 g darált sertés
6 levél medvehagyma
15 g reszelt parmezán
2 ek panko morzsa
só, bors
1 nagy csipet oregánó

Az alapléhez

500 g csontos karaj egészben
3 szál répa
1 db zeller
2 szál fehérrépa
1 db karalábé (kisebb)
1 csokor petrezselyem
2 ek szárított lestyán
1 ek egész fekete bors
2 cm-nyi friss gyömbér
1 fej hagyma (héjában, elfelezve)
2 gerezd fokhagyma
6 l víz
Bevásárlólistához adom

A karajt egy akkora, magasabb falú edénybe rakjuk, amibe pont belefér, és felengedjük vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig erős lángon főzzük, majd leszűrjük. A húst egy nagy lábasba tesszük a nagyobb darabokra vágott zöldségekkel és az összes többi hozzávalóval együtt. Felforraljuk, majd alacsony lángon 2 órát főzzük. Ezután leszűrjük a levest.

A húsgombóchoz a darált sertéshúshoz adjuk az apróra vágott medvehagymát, a parmezánt, a panko morzsát és a fűszereket, összekeverjük, hagyjuk állni 5 percet, majd gombócokat formázunk belőle, és a húslevesben 10 perc alatt kifőzzük. 

Ha tetszett az olasz húsleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások