Hozzávalók
- 200 ml tej
- 10 g porcukor
- 20 g élesztő
- 15 g só
- 500 g liszt
- 50 ml olaj
- 100 ml víz
- 1 csokor medvehagyma (kb. 50 g)
A lekenéshez
- kb. 100 ml tej
Hozzávalók
- 200 ml tej
- 10 g porcukor
- 20 g élesztő
- 15 g só
- 500 g liszt
- 50 ml olaj
- 100 ml víz
- 1 csokor medvehagyma (kb. 50 g)
A lekenéshez
- kb. 100 ml tej
Grissinirecept eddig nem nagyon volt az oldalunkon. Na, de majd most! Rögtön az egyik kedvencünket, a tavaszi, medvehagymás grissinit készítettük el nektek. Nagyon egyszerű a receptje:
A medvehagymás grissini elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tál aljába szórjuk a sót, majd beletesszük a lisztet, az olajat, a vizet, a finomra aprított medvehagymát és a felfuttatott élesztős tejet. Kézzel vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd langyos helyen 30-40 percig kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, átgyúrjuk, és 35 g-os porciókra osztjuk, majd kb. 25 cm-es „kukacokat” sodrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük tejjel, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kivesszük a sütőből, és azonnal, vagy alufóliába csomagolva akár 3-4 nap múlva, valamilyen mártogatóssal vagy önmagában tálaljuk ezt a ropogtatnivalót.
Ha tetszett a medvehagymás grissini receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!