Hirdetés

Medvehagymás grissini

Hozzávalók

25
darabhoz
+
200 ml tej
10 g porcukor
20 g élesztő
15 g só
500 g liszt
50 ml olaj
100 ml víz
1 csokor medvehagyma (kb. 50 g)

A lekenéshez

kb. 100 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Medvehagymás grissini

Egy igazi ropogtatnivaló, ami majdnem ropi, de mégsem. Annál sokkal több. És még annál is, hisz van benne medvehagyma, amitől igazán ellenállhatatlan lesz ez a kis nassolnivaló.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

25
darabhoz
+
200 ml tej
10 g porcukor
20 g élesztő
15 g só
500 g liszt
50 ml olaj
100 ml víz
1 csokor medvehagyma (kb. 50 g)

A lekenéshez

kb. 100 ml tej
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Grissinirecept eddig nem nagyon volt az oldalunkon. Na, de majd most! Rögtön az egyik kedvencünket, a tavaszi, medvehagymás grissinit készítettük el nektek. Nagyon egyszerű a receptje:

A medvehagymás grissini elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tál aljába szórjuk a sót, majd beletesszük a lisztet, az olajat, a vizet, a finomra aprított medvehagymát és a felfuttatott élesztős tejet. Kézzel vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd langyos helyen 30-40 percig kelesztjük.

Mikor megkelt a tészta, átgyúrjuk, és 35 g-os porciókra osztjuk, majd kb. 25 cm-es „kukacokat” sodrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük tejjel, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kivesszük a sütőből, és azonnal, vagy alufóliába csomagolva akár 3-4 nap múlva,  valamilyen mártogatóssal vagy önmagában tálaljuk ezt a ropogtatnivalót.

medvehagymás grissini álló
Medvehagymás grissini

Ha tetszett a medvehagymás grissini receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Kolbászos-medvehagymás burgonyafánk

Medvehagymás-sajtos csavart

Medvehagyma-főzelék

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások