Medvehagymás receptek

Medvehagymásstangli

Medvehagymás stangli

Hozzávalók
200 ml
tej
1 csomag
instant élesztő
1 tk
cukor
400 g
liszt
1 db
tojás
1 tk
3 csokor
medvehagyma
50 ml
olívaolaj + 2 ek a kenéshez
200 g
vaj

Elkészítés

A medvehagymás stangli elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Amíg felfut az élesztő, egy tálba tesszük a lisztet, a tojást, a sót, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Ekkor rakjuk bele a vajat és az olívaolajat és az apróra vágott medvehagymát. Majd kb. 10 perc dagasztás után letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk egy órán át kelni.

Amikor megkelt, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk, és hagyjuk 10 percig pihenni. Ekkor hengereket sodrunk belőlük, kissé megtekerjük, és egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. Lekenjük olívaolajjal, és hagyjuk ismét 10 percig kelni. Ezután 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Amikor letelt a sütési idő, felkapcsoljuk a hőfokot 200 fokra, és további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

medvehagymas-stangli-1
Medvehagymás stangli (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetési idő: 80 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 125 perc

Még több csodálatos recept medvehagymával:

Medvehagymás-sajtos csiga

Laktózmentes medvehagyma-krémleves

Tejszínes-kolbászos-medvehagymás gnocchi

www.streetkitchen.hu

Ha medvehagymából idén csak egy dolgot készítesz el, akkor ha rám hallgatsz, ez a recept lesz az. Akár önmagában is megállja a helyét, de egy-két szelet sonka, esetleg tojás sem fogja elrontani.

Hozzávalók

4 darabhoz
200 ml
tej
1 csomag
instant élesztő
1 tk
cukor
400 g
liszt
1 db
tojás
1 tk
3 csokor
medvehagyma
50 ml
olívaolaj + 2 ek a kenéshez
200 g
vaj

A medvehagymás stangli elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Amíg felfut az élesztő, egy tálba tesszük a lisztet, a tojást, a sót, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Ekkor rakjuk bele a vajat és az olívaolajat és az apróra vágott medvehagymát. Majd kb. 10 perc dagasztás után letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk egy órán át kelni.

Amikor megkelt, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk, és hagyjuk 10 percig pihenni. Ekkor hengereket sodrunk belőlük, kissé megtekerjük, és egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. Lekenjük olívaolajjal, és hagyjuk ismét 10 percig kelni. Ezután 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Amikor letelt a sütési idő, felkapcsoljuk a hőfokot 200 fokra, és további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

medvehagymas-stangli-1
Medvehagymás stangli (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetési idő: 80 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 125 perc

Még több csodálatos recept medvehagymával:

Medvehagymás-sajtos csiga

Laktózmentes medvehagyma-krémleves

Tejszínes-kolbászos-medvehagymás gnocchi

Ha tetszett a Medvehagymás stangli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept