Hozzávalók
A tésztához
- 25 g fagyasztott, darabolt medvehagyma
- 20 g parmezán
- 400 g liszt
- 1 ½ tk só
- 15 g friss élesztő
- 200 ml meleg tej
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
A töltelékhez
- 40 g fagyasztott, darabolt medvehagyma
- 20 g parmezán
- 100 g gouda sajt
- 80 g puha vaj
- só
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 2 ek víz
- 100 g gouda sajt
Medvehagymás-sajtos csiga
Hozzávalók
A tésztához
- 25 g fagyasztott, darabolt medvehagyma
- 20 g parmezán
- 400 g liszt
- 1 ½ tk só
- 15 g friss élesztő
- 200 ml meleg tej
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
A töltelékhez
- 40 g fagyasztott, darabolt medvehagyma
- 20 g parmezán
- 100 g gouda sajt
- 80 g puha vaj
- só
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 2 ek víz
- 100 g gouda sajt
A medvehagymás-sajtos csiga elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát és a reszelt parmezánt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kidagasztjuk 7-8 perc alatt, és lefedve duplájára kelesztjük meleg helyen.
A töltelékhez a kiolvasztott, kinyomkodott medvehagymát, a reszelt parmezánt és goudát összekeverjük a többi hozzávalóval. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük hosszában, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle.
Tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re, és lefedve hagyjuk kelni 15 percig. Ezután lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!