Laktózmentes
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 500 g burgonya
- só, bors
- szerecsendió
- 500 ml víz
- 2 csokor medvehagyma
- 0.25 db citrom leve
A tálaláshoz
- olívaolaj
- sült hagyma
- chiliszál ízlés szerint
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 500 g burgonya
- só, bors
- szerecsendió
- 500 ml víz
- 2 csokor medvehagyma
- 0.25 db citrom leve
A tálaláshoz
- olívaolaj
- sült hagyma
- chiliszál ízlés szerint
Laktózmentes medvehagyma-krémleves alapjához a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd közepes lángon üvegesre pirítjuk pár perc alatt az olajon. Közben a burgonyákat meghámozzuk, és kisebb, 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd a hagymára dobjuk.
Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kevés szerecsendiót, és felöntjük a vízzel, majd közepesnél kicsit magasabb lángon puhára főzzük a burgonyát. A medvehagymát apróra vágjuk, a levesbe dobjuk, pár percig még főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
A levest citromlével ízesítjük, majd tálaláskor egy kis olívaolajjal meglocsoljuk, és sült hagymával, valamint ízlés szerint chiliszálakkal megszórva kínáljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 15-20 perc
- Összesen: 25-30 perc
Ha tetszett a krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!