Első lépésként az élesztős leveles tésztát kihajtjuk. Átlósan 5 db háromszöget vágunk belőle, a két szélénél lévő derékszögű háromszögeket pedig összeillesztjük, így kapjuk meg a hatodik darabot.
A krémsajtot átkeverjük, majd megkenjük vele a háromszögeket és megborsozzuk. A reszelt sajt háromnegyedét elosztjuk a sonkaszeletek közepén, és feltekerjük őket. A háromszögek alsó részét kicsit bevágjuk, ide rakjuk a feltekert sonkaszeletet, majd feltekerjük a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, lekenjük tojássárgájával a tetejüket, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit kb. 20 percre, amíg szép aranyszínűre sülnek a tekercsek. Tökéletes reggelire, tízóraira vagy akár uzsonna gyanánt is!
Megúszós sonkás-sajtkrémes kifli (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
A sonka és a sajt ikonikus duója ugyanolyan jól működik a tésztás kajákban, mint ahogy a péksütikben is. Főleg a házi készítésű péksüteményekben! Ha nem szeretnétek a tésztagyúrással, kelesztéssel, hajtogatással és egyéb teendőkkel bajlódni, akkor se induljatok egyből a pékség felé! Ilyenkor jönnek jól a bolti, készen kapható leveles tészták, amiket csak kitekertek, megtöltitek minden földi jóval, felcsavarjátok, és már mehet is a sütőbe! A sonkás-sajtkrémes kifli csak a kezdet, az oldalunkon további szuper sonkás-sajtos péksüteményeket találtok, amiket seperc alatt összedobhattok!
Otthon is lehet villámgyorsan sós, puha leveles tésztás kifliket készíteni! Ez most egy sonkás-sajtos verzió, de kedvetekre variálhatjátok a töltelékeket!
Hozzávalók
6 darabhoz
1 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
250 g
krémsajt
bors
80 g
reszelt sajt
6 szelet
sonka
1 db
tojássárgája
A sonkás-sajtkrémes kifli elkészítése ennél már tényleg nem lehet megúszósabb!
Első lépésként az élesztős leveles tésztát kihajtjuk. Átlósan 5 db háromszöget vágunk belőle, a két szélénél lévő derékszögű háromszögeket pedig összeillesztjük, így kapjuk meg a hatodik darabot.
A krémsajtot átkeverjük, majd megkenjük vele a háromszögeket és megborsozzuk. A reszelt sajt háromnegyedét elosztjuk a sonkaszeletek közepén, és feltekerjük őket. A háromszögek alsó részét kicsit bevágjuk, ide rakjuk a feltekert sonkaszeletet, majd feltekerjük a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, lekenjük tojássárgájával a tetejüket, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit kb. 20 percre, amíg szép aranyszínűre sülnek a tekercsek. Tökéletes reggelire, tízóraira vagy akár uzsonna gyanánt is!
Megúszós sonkás-sajtkrémes kifli (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
A sonka és a sajt ikonikus duója ugyanolyan jól működik a tésztás kajákban, mint ahogy a péksütikben is. Főleg a házi készítésű péksüteményekben! Ha nem szeretnétek a tésztagyúrással, kelesztéssel, hajtogatással és egyéb teendőkkel bajlódni, akkor se induljatok egyből a pékség felé! Ilyenkor jönnek jól a bolti, készen kapható leveles tészták, amiket csak kitekertek, megtöltitek minden földi jóval, felcsavarjátok, és már mehet is a sütőbe! A sonkás-sajtkrémes kifli csak a kezdet, az oldalunkon további szuper sonkás-sajtos péksüteményeket találtok, amiket seperc alatt összedobhattok!
Ha tetszett a Megúszós sonkás-sajtkrémes kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!