Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 100 g natúr sajtkrém
- 1 ek mustár
- 100 g füstölt, főtt sonka
- 150 g reszelt füstölt sajt
- 1 db tojás a kenéshez
- 1 csipet füstölt fűszerpaprika
Hozzávalók
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 100 g natúr sajtkrém
- 1 ek mustár
- 100 g füstölt, főtt sonka
- 150 g reszelt füstölt sajt
- 1 db tojás a kenéshez
- 1 csipet füstölt fűszerpaprika
A sajtos-sonkás croissant bolti tésztából remek megoldás azoknak, akik 30 perc alatt nagyot akarnak villantani a betoppanó vendégeknek.
Elkészítéséhez a tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 6 db háromszöget vágunk belőle.
A közepébe a sajtkrémet kikeverjük a mustárral, és megkenjük vele mindegyik háromszöget. Erre szórjuk a kis kockákra vágott sonkát és a reszelt sajt kétharmadát. Szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral borított tepire tesszük és lekenjük enyhén felvert tojással. Megszórjuk a füstölt paprikával, és a maradék reszelt sajtot is elosztjuk rajta.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 26 perc alatt készre sütjük. Félidőben forgatunk rajta egyet, biztos, ami biztos. Hagyjuk langyosra hűlni, és már falatozhatjuk is.
- Elkészítési idő: kb. 10 perc
- Sütési idő: 26-28 perc
Ha tetszett a sajtos-sonkás croissant receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!