A mézeskalácsfagyi elkészítéséhez a cukrokat, a tejet, a tejszínt, a narancshéjat és a fűszerkeveréket egy közepes lángon melegített lábasban felmelegítjük, majd ha gyöngyözve felforrt, elzárjuk, és átszűrjük.
Óvatosan ráöntjük a tojássárgájákra, egy habverővel elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük.
Ezután alaposan kihűtjük, majd egy fagyigépben elkészítjük. Ha nincs gépünk, fagyasztóba tesszük, és félóránként átkeverjük egy habverővel. Ez a megoldás sem rossz, de így legalább 2-3 óra fagyasztással kell számolni. Amikor még keverhető, de már hideg, az összetört mézeskalácsot vagy mézespuszedlit is belekeverjük.
Közben elkészítjük a szirupot: egy gyorsforralóban összeforraljuk a hozzávalókat, majd a felére redukáljuk. A gombócozott mézeskalácsfagyit a sziruppal meglocsolva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtés: 4 óra
Ha a házi mézeskalács-fűszerkeveréket elkészítettétek, ne álljatok meg a sima mézeskalácsnál vagy mézeskalácsos kávénál. Próbáljátok ki ezekben a csodás desszertekben is az ízvilágot, higgyétek el, nagyon jól áll mindegyiknek!
Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu