Fantasztikus desszertek

Mézeskalácsfagyi

Mézeskalácsfagyi

Hozzávalók
A fagyihoz
90 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
300 ml
tej
0.5 db
narancs héja
1.5 ek
mézeskalács-fűszerkeverék
6 db
tojássárgája
50 g
mézeskalács
A sziruphoz
100 ml
víz
2 ek
citromlé
3 ek
méz
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
500 ml
habtejszín

Elkészítés

A mézeskalácsfagyi elkészítéséhez a cukrokat, a tejet, a tejszínt, a narancshéjat és a fűszerkeveréket egy közepes lángon melegített lábasban felmelegítjük, majd ha gyöngyözve felforrt, elzárjuk, és átszűrjük.

Óvatosan ráöntjük a tojássárgájákra, egy habverővel elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük.

Ezután alaposan kihűtjük, majd egy fagyigépben elkészítjük. Ha nincs gépünk, fagyasztóba tesszük, és félóránként átkeverjük egy habverővel. Ez a megoldás sem rossz, de így legalább 2-3 óra fagyasztással kell számolni. Amikor még keverhető, de már hideg, az összetört mézeskalácsot vagy mézespuszedlit is belekeverjük.

Közben elkészítjük a szirupot: egy gyorsforralóban  összeforraljuk a hozzávalókat, majd a felére redukáljuk. A gombócozott mézeskalácsfagyit a sziruppal meglocsolva tálaljuk.

mezeskalacsfagyi
Mézeskalácsfagyi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 
  • Hűtés: 4 óra

Ha a házi mézeskalács-fűszerkeveréket elkészítettétek, ne álljatok meg a sima mézeskalácsnál vagy mézeskalácsos kávénál. Próbáljátok ki ezekben a csodás desszertekben is az ízvilágot, higgyétek el, nagyon jól áll mindegyiknek!

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu

Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

www.streetkitchen.hu

Ha imádod a mézeskalácsot, idén újíts be ezzel a fagyival, és lepd meg vele a családot!

Hozzávalók

4 főre
A fagyihoz
90 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
300 ml
tej
0.5 db
narancs héja
1.5 ek
mézeskalács-fűszerkeverék
6 db
tojássárgája
50 g
mézeskalács
A sziruphoz
100 ml
víz
2 ek
citromlé
3 ek
méz
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
500 ml
habtejszín

A mézeskalácsfagyi elkészítéséhez a cukrokat, a tejet, a tejszínt, a narancshéjat és a fűszerkeveréket egy közepes lángon melegített lábasban felmelegítjük, majd ha gyöngyözve felforrt, elzárjuk, és átszűrjük.

Óvatosan ráöntjük a tojássárgájákra, egy habverővel elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük.

Ezután alaposan kihűtjük, majd egy fagyigépben elkészítjük. Ha nincs gépünk, fagyasztóba tesszük, és félóránként átkeverjük egy habverővel. Ez a megoldás sem rossz, de így legalább 2-3 óra fagyasztással kell számolni. Amikor még keverhető, de már hideg, az összetört mézeskalácsot vagy mézespuszedlit is belekeverjük.

Közben elkészítjük a szirupot: egy gyorsforralóban  összeforraljuk a hozzávalókat, majd a felére redukáljuk. A gombócozott mézeskalácsfagyit a sziruppal meglocsolva tálaljuk.

mezeskalacsfagyi
Mézeskalácsfagyi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 
  • Hűtés: 4 óra

Ha a házi mézeskalács-fűszerkeveréket elkészítettétek, ne álljatok meg a sima mézeskalácsnál vagy mézeskalácsos kávénál. Próbáljátok ki ezekben a csodás desszertekben is az ízvilágot, higgyétek el, nagyon jól áll mindegyiknek!

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu

Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

Ha tetszett a Mézeskalácsfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept