Cukormentes
Hozzávalók
A tésztához
- 1 bögre zabphelyliszt
- 0.25 bögre zabpehely
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ½ bögre eritrit
- 1 ek instant kávé
- ½ bögre natúr joghurt
- ½ bögre tej
- 1 kupak rumaroma
- 1 csipet só
- 3 ek kókuszolaj
A krémhez
- 2 db tojás
- 100 g eritrit
- csipet só
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 750 g mascarpone
A tetejére
- 2 ek holland kakaópor
Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu
Hozzávalók
A tésztához
- 1 bögre zabphelyliszt
- 0.25 bögre zabpehely
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ½ bögre eritrit
- 1 ek instant kávé
- ½ bögre natúr joghurt
- ½ bögre tej
- 1 kupak rumaroma
- 1 csipet só
- 3 ek kókuszolaj
A krémhez
- 2 db tojás
- 100 g eritrit
- csipet só
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 750 g mascarpone
A tetejére
- 2 ek holland kakaópor
A zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu elkészítéséhez a tésztához tartozó alapanyagokat összekeverjük és egy 18 cm-es tapadásmentes tortaformába tesszük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A tojások sárgáját, az eritritet és a sót egy robotgép vagy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd jöhet hozzá a mascarpone és a mézeskalács-fűszerkeverék, amivel addig verjük, amíg stabil, habos állagot érünk el. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.
A kihűlt tésztát csíkokra vágjuk, majd egy jénai tálba rétegezzük a krémmel. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!