A mogyorós-karamellás-csokis piskótatekercs mogyorós karamellkrémjéhez a cukrot a vízben felolvasztjuk, majd hagyjuk megkaramellizálódni. Ezután óvatosan hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a sót. Alaposan kiforraljuk, beleöntjük a mogyorót, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
@streetkitchenhu Mogyorós-karamellás-csokis piskótatekercs. 😋 #szponzoralttartalom #electrolux #cake #sweet #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #foodtiktok #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) - Edison Lighthouse
A piskótához a tojást kihabosítjuk a cukorral, ez legalább 7-8 perc. Közben hozzáadjuk az olajat. Ha szép habos, beleszitáljuk a maradék hozzávalókat, egy spatulával óvatosan beleforgatjuk, és a sütőhöz való, kb. 35x40 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsire kenjük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk, leszedjük a sütőpapírt, egy konyharuhába hosszában beletekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A mascarponét 2-3 perc alatt kihabosítjuk, belerakjuk a cukrot, a vaníliát és további 2 percig habosítjuk. Kitekerjük a piskótát, lekenjük a karamellkrémmel, majd a mascarponekrémmel, feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk 1 napig a hűtőben állni.
A mogyorós csokikrémhez másnap felolvasztjuk a csokit a vajjal, beleszórjuk az apróra vágott mogyorót, és leöntjük vele a sütit. Hagyjuk kicsit megdermedni rajta, és szeletelhetjük is.

- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 20 perc
- Hűtés: 120 perc + 1 nap
- Összesen: 150 perc + 1 nap hűtés