Street Kitchen

Pirítottgombás-tejszínescsirke

Pirított gombás-tejszínes csirke

Hozzávalók
500 g
gomba
2 ek
olaj
400 g
csirkemell
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
provence-i zöldfűszerkeverék
100 ml
víz
1 tk
friss citromlé
300 ml
cukrozatlan habtejszín
2 tk
keményítő
1 csokor
friss petrezselyem
30 g
vaj

Elkészítés

A tejszínes csirke elkészítéséhez a gombát felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, és száraz serpenyőben magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerkeverékkel. 

2-3 percig pirítjuk, ezután felöntjük a vízzel, lefedjük és 3-4 percig pároljuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük bele a lepirított gombát, felforraljuk és egy kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Ha besűrűsödött a ragu, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és meg is vagyunk.

Elkészítési idő: 30 perc

tejszínes csirke
(Fotó: Street Kitchen)

Még több fincsi csirke:

Ananászos-tejszínes csirke

Sajtos-tejszínes csirke kakukkfüves krumplipürével

www.streetkitchen.hu

Szupergyors, egyserpenyős gombás-csirkés tápláló vacsi/ebéd, ami tökéletes rizzsel, bulgurral vagy csak egyszerűen friss, meleg kenyérrel tunkolva.

Hozzávalók

4 főre
500 g
gomba
2 ek
olaj
400 g
csirkemell
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
provence-i zöldfűszerkeverék
100 ml
víz
1 tk
friss citromlé
300 ml
cukrozatlan habtejszín
2 tk
keményítő
1 csokor
friss petrezselyem
30 g
vaj

A tejszínes csirke elkészítéséhez a gombát felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, és száraz serpenyőben magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerkeverékkel. 

2-3 percig pirítjuk, ezután felöntjük a vízzel, lefedjük és 3-4 percig pároljuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük bele a lepirított gombát, felforraljuk és egy kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Ha besűrűsödött a ragu, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és meg is vagyunk.

Elkészítési idő: 30 perc

tejszínes csirke
(Fotó: Street Kitchen)

Még több fincsi csirke:

Ananászos-tejszínes csirke

Sajtos-tejszínes csirke kakukkfüves krumplipürével

Ha tetszett a Pirított gombás-tejszínes csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept