A tejszínes csirke elkészítéséhez a gombát felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, és száraz serpenyőben magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerkeverékkel.
2-3 percig pirítjuk, ezután felöntjük a vízzel, lefedjük és 3-4 percig pároljuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük bele a lepirított gombát, felforraljuk és egy kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Ha besűrűsödött a ragu, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és meg is vagyunk.
Elkészítési idő: 30 perc
