Ananászos-tejszínes csirke

Gluténmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 db csirkemell (kb. 400 g)
4 ek olaj
só, bors
½ db friss ananász
300 ml tejszín
3 ek Worcester szósz
2 tk mustár
1 kis csokor petrezselyem

A körethez

200 g rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ananászos-tejszínes csirke

Ezt az ételt rengetegszer készítettem kollégista koromban. Pillanatok alatt elkészül, tápláló és extra jó ízt ad neki a Worcester szósz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 db csirkemell (kb. 400 g)
4 ek olaj
só, bors
½ db friss ananász
300 ml tejszín
3 ek Worcester szósz
2 tk mustár
1 kis csokor petrezselyem

A körethez

200 g rizs
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkemellet körülbelül 1,5 x 1,5 centis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és lepirítjuk benne a csirkét. Ne kevergessük túl sokat, mert akkor nem tud jól pirulni. Sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 perc pirítás után a csirkéhez adjuk a torzsájától megszabadított, szintén felkockázott ananászt. Erős lángon pirítsuk, hogy szépen karamellizálódjon az ananászban lévő cukor! 1-2 perc pirítás után hozzáöntjük a tejszínt, beleöntjük a Worcester szószt és hozzáadjuk a mustárt is. Egyet rottyan, és kész is.

Köretként rizst ajánlunk hozzá, amit az oldalon leírtak alapján megfőzünk.

Tányérra szedjük a rizst, mellékanalazunk a raguból, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.  

Ha tetszett az ananászos-tejszínes csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Grillcsirkés-ananászos-currys szendvics

Édes-savanyú ananászos csirke

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások