Hozzávalók
- 400 g trappista
- 3 db csirkemell
- só, bors
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 1 l cukrozatlan habtejszín
A burgonyapüréhez
- 1.2 kg burgonya
- 20 szál kakukkfű
- 400 ml habtejszín
- só
A tálaláshoz
- barackbefőtt
Hozzávalók
- 400 g trappista
- 3 db csirkemell
- só, bors
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 1 l cukrozatlan habtejszín
A burgonyapüréhez
- 1.2 kg burgonya
- 20 szál kakukkfű
- 400 ml habtejszín
- só
A tálaláshoz
- barackbefőtt
Egy kb. 35 x 20 cm-es tepsi aljában eloszlatunk 200 g reszelt trappistát. A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe és felvert tojásba mártjuk, majd eloszlatjuk a tepsiben a reszelt sajton. Rátesszük a maradék reszelt sajtot a csirkemell tetejére, és felöntjük 1 liter tejszínnel (vagy annyival, hogy ellepje). Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 10 percet sütjük. Ezután felvesszük a hőmérsékletet 230 fokra, és 20 perc alatt jól megpirítjuk a tepsis csirkénket.
Miközben sül a hús, a burgonyát sós vízben feltesszük főni. A kakukkfüvet összemelegítjük 400 ml tejszínnel, majd félrehúzzuk a tűzről, így hagyva kioldódni a kakukkfű ízét. Ha megfőtt a burgonya, átpasszírozzuk egy burgonyanyomón, és folyamatos keverés mellett fokozatosan rászűrjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk. Barackbefőttel tálaljuk.
Ha tetszett a sajtos-tejszínes csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!