Hirdetés
Bespájzolva

Sajtos-tejszínes csirke kakukkfüves krumplipürével

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
400 g trappista
3 db csirkemell
só, bors
100 g liszt
2 db tojás
1 l habtejszín

A burgonyapüréhez

1.2 kg burgonya
20 szál kakukkfű
400 ml habtejszín

A tálaláshoz

barackbefőtt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sajtos-tejszínes csirke kakukkfüves krumplipürével

Ez az az étel, amit mindig követelek, ha hazautazom a családhoz Debrecenbe, nagyon sajtos, nagyon finom, belefulladós! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
400 g trappista
3 db csirkemell
só, bors
100 g liszt
2 db tojás
1 l habtejszín

A burgonyapüréhez

1.2 kg burgonya
20 szál kakukkfű
400 ml habtejszín

A tálaláshoz

barackbefőtt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Egy kb. 35 x 20 cm-es tepsi aljában eloszlatunk 200 g reszelt trappistát. A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe és felvert tojásba mártjuk, majd eloszlatjuk a tepsiben a reszelt sajton. Rátesszük a maradék reszelt sajtot a csirkemell tetejére, és felöntjük 1 liter tejszínnel (vagy annyival, hogy ellepje). Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 10 percet sütjük. Ezután felvesszük a hőmérsékletet 230 fokra, és 20 perc alatt jól megpirítjuk a tepsis csirkénket. 

Miközben sül a hús, a burgonyát sós vízben feltesszük főni. A kakukkfüvet összemelegítjük 400 ml tejszínnel, majd félrehúzzuk a tűzről, így hagyva kioldódni a kakukkfű ízét. Ha megfőtt a burgonya, átpasszírozzuk egy burgonyanyomón, és folyamatos keverés mellett fokozatosan rászűrjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk. Barackbefőttel tálaljuk.

sajtos-tejszínes csirke

Ha tetszett a sajtos-tejszínes csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások