Street Kitchen

Rakottlencse

Rakott lencse

Hozzávalók
A lencsés részhez
2 ek
olaj
250 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma
(nagyobb)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
só, bors
2 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
300 ml
víz
1 konzerv
lencse
A tetejére
250 g
tejföl
só, bors
1 csipet
füstölt paprika
A savanyúsághoz
1 csokor
retek
5 db
csemege uborka
(kisebb)
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
só, bors
1 ek
almaecet
2 ek
olívaolaj
Az összeállításhoz
200 g
előgőzölt barna rizs

Elkészítés

A barna rizst 20 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olajon alaposan megpirítjuk a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, jöhet rá a sűrített paradicsom, a fűszerek, jól lepirítjuk, és felöntjük a vízzel. Ha felforrt, mehet bele a lecsepegtetett lencse, és 7-8 percig rotyogtatjuk. 

A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel. A savanyúság hozzávalóit felszeleteljük és összeforgatjuk. 

Ezután egy tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a lencsés ragu, majd a tejföl, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem pirul. A savanyúsággal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Most megmutatom, hogy negyed kiló hússal is jól lehet lakatni egy minimum 4 tagú családot, abszolút spájzbarát verzióban!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A lencsés részhez
2 ek
olaj
250 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma
(nagyobb)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
só, bors
2 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
300 ml
víz
1 konzerv
lencse
A tetejére
250 g
tejföl
só, bors
1 csipet
füstölt paprika
A savanyúsághoz
1 csokor
retek
5 db
csemege uborka
(kisebb)
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
só, bors
1 ek
almaecet
2 ek
olívaolaj
Az összeállításhoz
200 g
előgőzölt barna rizs

A barna rizst 20 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olajon alaposan megpirítjuk a darált húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, jöhet rá a sűrített paradicsom, a fűszerek, jól lepirítjuk, és felöntjük a vízzel. Ha felforrt, mehet bele a lecsepegtetett lencse, és 7-8 percig rotyogtatjuk. 

A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel. A savanyúság hozzávalóit felszeleteljük és összeforgatjuk. 

Ezután egy tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a lencsés ragu, majd a tejföl, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem pirul. A savanyúsággal tálaljuk.

Ha tetszett a Rakott lencse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept