A reggeli tojásos muffinok igazából tökéletesek tízóraira vagy éppen uzsonnára is.
Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és rászórjuk az apróra vágott lila hagymát, újhagymát és kápia paprikát. Jöhet rá friss bazsalikom és a felszeletelt gomba, majd egy kicsit lepirítjuk.
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a lepirított zöldségeket. Megküldjük a reszelt sajttal, beleszórjuk a szárított oregánót, és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírból pici négyzeteket vágunk, és ezzel (vagy muffinpapírral) béleljük ki a muffinformánkat. Ezután elosztjuk a tojásos alapunkat a mélyedésekbe, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, majd mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt elkészülnek a rántottafalatkáink.
Frissen a legjobb, de tehetjük szendvicsbe vagy wrapekbe is. Indulhat is a reggeli!
- Elkészítési idő: 20 perc
