Hozzávalók
A tésztához
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 100 g puha vaj
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 150 g reszelt vörös cheddar
- 100 g reszelt trappista
- olajspray vagy olaj a sütéshez
A sajtkrémhez
- 250 g krémsajt
- só, bors
- 80 g reszelt vörös cheddar
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 100 g puha vaj
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 150 g reszelt vörös cheddar
- 100 g reszelt trappista
- olajspray vagy olaj a sütéshez
A sajtkrémhez
- 250 g krémsajt
- só, bors
- 80 g reszelt vörös cheddar
A sajtos gofri tésztájához először a lisztben elkeverjük a sütőport, sózzuk borsozzuk és a vajjal, a tojásokkal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtokat is. A gofrisütő mélyedéseit kifújjuk vékonyan olajspray-vel vagy kiolajozzuk, és kisütjük benne a gofrikat.
Miközben sül a tészta, bőven van idő elkészíteni a sajtos krémet a tetejére. A krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és a reszelt cheddar sajttal, majd a kisült gofrikat ezzel az egyszerű, de nagyszerű krémmel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a sajtos gofri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Gofriból sosem lehet elég:
Fügés-pisztáciás alternatív gofri “karamellszósszal”
OMG: burgonyapürés gofri cheddar sajttal