Hozzávalók
A tésztához
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g liszt
- 2 tk só
- 120 g hideg vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml hideg víz
A töltelékhez
- 300 g friss spárga (vastag szár nélküli mennyiség)
- 80 g póréhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 db tojás
- 100 g parmezán
- 80 g paprikás kolbász
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
A tetejére
- 60 - 70 g gouda sajt
A tálaláshoz
- friss rukkola
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g liszt
- 2 tk só
- 120 g hideg vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml hideg víz
A töltelékhez
- 300 g friss spárga (vastag szár nélküli mennyiség)
- 80 g póréhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 db tojás
- 100 g parmezán
- 80 g paprikás kolbász
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
A tetejére
- 60 - 70 g gouda sajt
A tálaláshoz
- friss rukkola
A spárgás quiche tésztájához a lisztekhez keverjük a sót, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát hagyjuk állni a hűtőben.
Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a formába, levágjuk a széleit, a tetejét megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a spárga vastag szárát eltávolítjuk, a megmaradt részét pedig 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízbe dobjuk 3 percre, majd leszűrjük. A póréhagymát hosszában elfelezzük, vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben egy csipet sóval lepirítjuk az olajon. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, az 1-1,5 cm-es kockákra vágott kolbásszal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd belekeverjük a pirított hagymát is.
Az elősütött tésztára tesszük a spárgát, leöntjük a tojásos keverékkel, ráreszeljük a sajtot, és mehet vissza a sütőbe 30-40 percre. Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percet. A spárgás quiche mellé illik némi saláta, kínálhatjuk például rukkolával.
Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett a párgás quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!