Fantasztikus desszertek

Rózsafánk

Rózsafánk

Hozzávalók
A tésztához
30 g
porcukor
1 tk
rum
3 db
tojássárgája
150 g
tejföl
250 g
liszt
1 csipet
1 púpozott mk
sütőpor
A sütéshez és a tálaláshoz
bő olaj
lekvár
porcukor
45 g
vaj

Elkészítés
A vajat, a porcukrot és a rumot elkeverjük, mehet bele sorban a többi hozzávaló is, és jöhet egy alapos összegyúrás. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, és azonos számú korongokat szúrunk belőle egy kb. 5-4-2 cm-es kiszúrókkal. A korongok oldalát bevagdossuk ollóval, tojásfehérjével lekenjük a közepüket. A nagyobb korongokra rakunk egy közepeset, arra egy kicsit és egy fakanál végével összenyomjuk őket, hogy ne váljanak el egymástól sütéskor. 
Felforrósítjuk az olajat kb. 170 fokosra, és beledobjuk a tésztákat. Egyszerre maximum 4-5 darabot süssünk, így könnyen, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek. Mikor a fánk egyik fele aranybarna, a másikra is átfordítjuk kb. 1 percre, majd papírtörlőre szedjük.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Rózsafánk[/caption]Mikor kihűltek, mindegyik rózsa közepébe rakunk egy-egy kanál lekvárt, és megszórjuk porcukorral. Ha tetszett a rózsafánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Az, hogy sosem hallottam még erről a fánkról… Na, az egyrészt szomorú, mert mennyire menő már, másrészről meg érthető, mert egy gyors szavazás után kiderült, hogy többen vagyunk, akik sosem láttak/ettek ilyet. Na, most itt a receptje. Picit macerás csak, de brutál jól néz ki, úgyhogy megéri minden egyes perc.

Hozzávalók

18 - 20 db fánkhoz
A tésztához
30 g
porcukor
1 tk
rum
3 db
tojássárgája
150 g
tejföl
250 g
liszt
1 csipet
1 púpozott mk
sütőpor
A sütéshez és a tálaláshoz
bő olaj
lekvár
porcukor
45 g
vaj
A vajat, a porcukrot és a rumot elkeverjük, mehet bele sorban a többi hozzávaló is, és jöhet egy alapos összegyúrás. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, és azonos számú korongokat szúrunk belőle egy kb. 5-4-2 cm-es kiszúrókkal. A korongok oldalát bevagdossuk ollóval, tojásfehérjével lekenjük a közepüket. A nagyobb korongokra rakunk egy közepeset, arra egy kicsit és egy fakanál végével összenyomjuk őket, hogy ne váljanak el egymástól sütéskor. 
Felforrósítjuk az olajat kb. 170 fokosra, és beledobjuk a tésztákat. Egyszerre maximum 4-5 darabot süssünk, így könnyen, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek. Mikor a fánk egyik fele aranybarna, a másikra is átfordítjuk kb. 1 percre, majd papírtörlőre szedjük.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Rózsafánk[/caption]Mikor kihűltek, mindegyik rózsa közepébe rakunk egy-egy kanál lekvárt, és megszórjuk porcukorral. Ha tetszett a rózsafánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Rózsafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept