Street food

Sajtostequeñosmangós-ananászosBBQszósszal

Sajtos tequeños mangós-ananászos BBQ szósszal

Hozzávalók
A tésztához
400 g
finomliszt
125 g
puha vaj
2 tk
1 db
tojás
100 ml
víz
bő étolaj a sütéshez
A töltelékhez
350 g
pizzamozzarella
A szószhoz
1 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 db
mangó
2
cm gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
150 ml
ananászlé
200 ml
passata
120 g
barna cukor
100 ml
méz
100 ml
almaecet
1 ek
tamarind paszta
60 g
szeletelt, savanyított jalapeño
2 tk
1 tk
őrölt fekete bors

Elkészítés

A tequeños tésztájához egy dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a vajat, a sót, és összedolgozzuk. Vizes homokhoz hasonló állagú tésztát fogunk kapni, amihez aztán hozzáadjuk a tojást és a vizet is. A gép segítségével elkezdjük összeállítani, és hagyjuk, hogy egy elasztikus és homogén tésztát gyúrjon belőle. Enyhén lisztezett felületen még egyszer kézzel is átgyúrjuk, majd befóliázzuk és mehet a hűtőbe egy 40 perces pihenőre.

Amíg pihen a tészta, elkészítjük a BBQ szószt. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és 5-6 perc alatt megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, a meghámozott, felkockázott mangót, illetve a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Belekeverjük a szósz többi hozzávalóját is, és 30 perc alatt közepes lángon sűrűre főzzük. Botmixerrel egy párat zúzhatunk a szószon, vagy ha teljesen homogénre szeretnénk, simára turmixoljuk, majd félretesszük.

A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egyforma, 2 cm-es csíkokat szelünk belőle. 

A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk, és mindegyik köré egy tésztacsíkot tekerünk szorosan. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük a sajtrudacskákat, majd frissen tálaljuk a BBQ szósszal, és kezdődhet a rumba!

sajtos-tequenos-mangos-ananaszos-bbq-szosszal
Sajtos tequeños mangós-ananászos BBQ szósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetés: 40 perc 

Még több patent partikaja:

Sonkás-kukoricás pizzás kifli

Nachos supreme tál

Jalapeno poppers air fryerben

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Venezuelában nagyon szeretnek bulizni az emberek. A több mint 20 év kintlétem alatt én is megfordultam jó pár szülinapon, esküvőn, érettségin és megannyi ünneplésen. Ami tuti, hogy nem kezdődhet fiesta ezek nélkül a kis sajtos falatkák nélkül (ejtsd: tekennyosz)! Az egzotikus BBQ szósz pedig már csak egy kis homage a dél-amerikai konyha sós, édes, fűszeres és savanyú ízkombinációjához.

Hozzávalók

20 darabhoz
A tésztához
400 g
finomliszt
125 g
puha vaj
2 tk
1 db
tojás
100 ml
víz
bő étolaj a sütéshez
A töltelékhez
350 g
pizzamozzarella
A szószhoz
1 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 db
mangó
2
cm gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
150 ml
ananászlé
200 ml
passata
120 g
barna cukor
100 ml
méz
100 ml
almaecet
1 ek
tamarind paszta
60 g
szeletelt, savanyított jalapeño
2 tk
1 tk
őrölt fekete bors

A tequeños tésztájához egy dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a vajat, a sót, és összedolgozzuk. Vizes homokhoz hasonló állagú tésztát fogunk kapni, amihez aztán hozzáadjuk a tojást és a vizet is. A gép segítségével elkezdjük összeállítani, és hagyjuk, hogy egy elasztikus és homogén tésztát gyúrjon belőle. Enyhén lisztezett felületen még egyszer kézzel is átgyúrjuk, majd befóliázzuk és mehet a hűtőbe egy 40 perces pihenőre.

Amíg pihen a tészta, elkészítjük a BBQ szószt. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és 5-6 perc alatt megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, a meghámozott, felkockázott mangót, illetve a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Belekeverjük a szósz többi hozzávalóját is, és 30 perc alatt közepes lángon sűrűre főzzük. Botmixerrel egy párat zúzhatunk a szószon, vagy ha teljesen homogénre szeretnénk, simára turmixoljuk, majd félretesszük.

A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egyforma, 2 cm-es csíkokat szelünk belőle. 

A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk, és mindegyik köré egy tésztacsíkot tekerünk szorosan. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük a sajtrudacskákat, majd frissen tálaljuk a BBQ szósszal, és kezdődhet a rumba!

sajtos-tequenos-mangos-ananaszos-bbq-szosszal
Sajtos tequeños mangós-ananászos BBQ szósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetés: 40 perc 

Még több patent partikaja:

Sonkás-kukoricás pizzás kifli

Nachos supreme tál

Jalapeno poppers air fryerben

Ha tetszett a Sajtos tequeños mangós-ananászos BBQ szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept