A tequeños tésztájához egy dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a vajat, a sót, és összedolgozzuk. Vizes homokhoz hasonló állagú tésztát fogunk kapni, amihez aztán hozzáadjuk a tojást és a vizet is. A gép segítségével elkezdjük összeállítani, és hagyjuk, hogy egy elasztikus és homogén tésztát gyúrjon belőle. Enyhén lisztezett felületen még egyszer kézzel is átgyúrjuk, majd befóliázzuk és mehet a hűtőbe egy 40 perces pihenőre.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a BBQ szószt. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és 5-6 perc alatt megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát, a meghámozott, felkockázott mangót, illetve a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Belekeverjük a szósz többi hozzávalóját is, és 30 perc alatt közepes lángon sűrűre főzzük. Botmixerrel egy párat zúzhatunk a szószon, vagy ha teljesen homogénre szeretnénk, simára turmixoljuk, majd félretesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egyforma, 2 cm-es csíkokat szelünk belőle.
A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk, és mindegyik köré egy tésztacsíkot tekerünk szorosan. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük a sajtrudacskákat, majd frissen tálaljuk a BBQ szósszal, és kezdődhet a rumba!

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 40 perc