Hozzávalók
- 500 g finomliszt + a tészta nyújtásához
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
- 70 g vaj
- 7 g porélesztő
- 1 tk kristálycukor
- 2 tk só
- 225 ml tej
- 2 tk oregánó
A feltéthez
- 130 g pizzakrém
- 200 g gépsonka
- 200 g trappista sajt
- 240 g konzerv kukorica
- 1 ek szezámmag
Hozzávalók
- 500 g finomliszt + a tészta nyújtásához
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
- 70 g vaj
- 7 g porélesztő
- 1 tk kristálycukor
- 2 tk só
- 225 ml tej
- 2 tk oregánó
A feltéthez
- 130 g pizzakrém
- 200 g gépsonka
- 200 g trappista sajt
- 240 g konzerv kukorica
- 1 ek szezámmag
A sonkás-kukoricás pizzás kifli első lépéseként a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a tojást, a vajat, az élesztőt, a cukrot, a sót, a tejet és az oregánót egy tálba tesszük, és géppel vagy kézzel kb. 8 perc alatt alaposan bedagasztjuk. Fóliával letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük 1 óra alatt.
Két egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, és kis gombócokká formázzuk. Enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A feltétezésnél mindennek csak a felét használjuk, mert ugye 2 db tésztánk van. Megkenjük a pizzakrémmel úgy, hogy a szélétől kb. 2 cm-t elhagyunk. Megszórjuk a csíkokra vágott gépsonkával, a reszelt sajttal, a lecsepegtetett kukoricával, majd egy késsel vagy pizzavágóval 8 nagyjából egyforma háromszögre vágjuk, és a szélesebb résztől indulva szorosan feltekerjük a kifliket.
A tetejüket lekenjük felvert tojással, aztán megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A másik tésztával is így járunk el.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetés: 60 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a sonkás-kukoricás pizzás kifli recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!