A sarokház piskótájához a lisztet, a kakaót, a sütőport és egy csipet sót összekeverünk. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájákat 85 g cukorral egy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a tejet és átkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd habos lenni, apránként hozzáadagoljuk a maradék 85 g cukrot, és stabil habbá verjük (de nem törőssé).
A lisztes keverék felét hozzákeverjük a tojássárgájához, majd lazítjuk a fehérjehab felével. Jöhet hozzá a lisztes keverék megmaradt fele, aztán a maradék fehérjehabbal megint csak fellazítjuk. Tapadásmentes, 22 cm-es tortaformában 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk 10 percig hűlni. Kivesszük a sütőből és szobahőmérsékletre hűlés után 3 részre vágjuk.
A krémhez az alapanyagokat vízgőz felett addig melegítjük, amíg egynemű krémmé összeolvad, majd hűtőben kenhető állagúra hűtjük. A habtejszínt egy elektromos habverővel stabil habbá verjük, majd a vége előtt 1 perccel hozzáadjuk a porcukrot. A lehűlt krémmel megkenjük a piskóta rétegeit, majd szeleteljük és a habzsákba töltött tejszínhabbal körbenyomjuk.
Elkészítési idő: 2-3 óra
