Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Hozzávalók

1
22 cm-es tortához
+

A csokiöntethez

Hozzávaló kipipálva
100 g cukor
Hozzávaló kipipálva
70 ml víz
Hozzávaló kipipálva
20 g vaj
Hozzávaló kipipálva
20 g kakaópor

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
200 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
180 g étcsoki

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
1 db bolti kakaós piskóta (22 cm átmérőjű)

A díszítéshez

Hozzávaló kipipálva
10 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Ha nem vagytok nagy konyhatündérek, akkor is pikk-pakk tudtok készíteni csokitortát, és nem kell azonnal cukrászdába rohanni. Ráadásul ehhez az instant verzióhoz még sütő sem kell! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es tortához
+

A csokiöntethez

Hozzávaló kipipálva
100 g cukor
Hozzávaló kipipálva
70 ml víz
Hozzávaló kipipálva
20 g vaj
Hozzávaló kipipálva
20 g kakaópor

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
200 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
180 g étcsoki

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
1 db bolti kakaós piskóta (22 cm átmérőjű)

A díszítéshez

Hozzávaló kipipálva
10 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A bolti piskóta is remek csokitorta alapanyag!

Az öntethez a hozzávalókat összeolvasztjuk. A krémhez a tejszínt jól felmelegítjük, majd leöntjük vele a kisebb darabokra tört étcsokit. Mikor felolvadt a csoki, homogénre keverjük a krémalapot, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen lehűl. 

Ezután a krémet habverővel, magas fokozaton 1-1,5 percig habosítjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, mert darabos, kenhetetlen massza lesz az eredmény, épp csak lágy, de már kissé stabilabb krémet kell kapnunk. 

A kettévágott piskóta alsó részét meglocsoljuk az öntet felével, majd csillagcsöves nyomózsákból rányomjuk a krém kb. felét, és rárakjuk a másik piskótalapot. Erre rálocsoljuk az öntet másik felét, és kidíszítjük a megmaradt krémmel. A közepére szórunk egy kevés étcsokiforgácsot, és bedobjuk a hűtőbe 30-40 percre, hogy kicsit összeálljon a torta.

csokitorta-bolti-piskota
Egyszerű csokitorta bolti piskótából
  • Előkészítés: 10-15 perc
  • Elkészítés: 20-25 perc
  • Összesen: 30-40 perc

Ha tetszett az egyszerű csokitorta bolti piskótából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több egyszerű, megúszós süti:

Csokis-mascarponés gofri

Diós-meggyes kevert süti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?