Hozzávalók
A csokiöntethez
- 100 g cukor
- 70 ml víz
- 20 g vaj
- 20 g kakaópor
A krémhez
- 200 ml habtejszín
- 180 g étcsoki
A tésztához
- 1 db bolti kakaós piskóta (22 cm átmérőjű)
A díszítéshez
- 10 g étcsoki
Hozzávalók
A csokiöntethez
- 100 g cukor
- 70 ml víz
- 20 g vaj
- 20 g kakaópor
A krémhez
- 200 ml habtejszín
- 180 g étcsoki
A tésztához
- 1 db bolti kakaós piskóta (22 cm átmérőjű)
A díszítéshez
- 10 g étcsoki
A bolti piskóta is remek csokitorta alapanyag!
Az öntethez a hozzávalókat összeolvasztjuk. A krémhez a tejszínt jól felmelegítjük, majd leöntjük vele a kisebb darabokra tört étcsokit. Mikor felolvadt a csoki, homogénre keverjük a krémalapot, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen lehűl.
Ezután a krémet habverővel, magas fokozaton 1-1,5 percig habosítjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, mert darabos, kenhetetlen massza lesz az eredmény, épp csak lágy, de már kissé stabilabb krémet kell kapnunk.
A kettévágott piskóta alsó részét meglocsoljuk az öntet felével, majd csillagcsöves nyomózsákból rányomjuk a krém kb. felét, és rárakjuk a másik piskótalapot. Erre rálocsoljuk az öntet másik felét, és kidíszítjük a megmaradt krémmel. A közepére szórunk egy kevés étcsokiforgácsot, és bedobjuk a hűtőbe 30-40 percre, hogy kicsit összeálljon a torta.
- Előkészítés: 10-15 perc
- Elkészítés: 20-25 perc
- Összesen: 30-40 perc
Ha tetszett az egyszerű csokitorta bolti piskótából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!