Hirdetés

Málnás habcsókos csokitorta

Hozzávalók

1
22-23 cm átmérőjű tortaformához
6 tojás
150 g szobahőmérsékletű vaj
350 g olvasztott étcsoki
80 g cukor
2 marék málna

A habcsókhoz:

4 tojásfehérje
150 g cukor
Hirdetés

Málnás habcsókos csokitorta

Mindenki szereti a csokitortát, ez nem kérdés, de képzeljétek el ezt egy ragacsos habcsókkal, friss málnával, ráadásul liszt nélkül.
Hirdetés

Hozzávalók

1
22-23 cm átmérőjű tortaformához
6 tojás
150 g szobahőmérsékletű vaj
350 g olvasztott étcsoki
80 g cukor
2 marék málna

A habcsókhoz:

4 tojásfehérje
150 g cukor

A sütihez az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájás részhez keverjük az olvasztott étcsokit majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát és megszórjuk málnaszemekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Közben a habcsókhoz a tojásfehérjéket és a cukrot egy tálba rakjuk, elkeverjük és vízgőz fölé rakjuk. Amikor a cukor már felolvadt, robotgéppel habbá verjük, ezt rákenjük a torta tetejére és visszatoljuk további kb. 12-15 percre a sütőbe addig amíg a hab elkezd barnulni. A tortát langyosra hűlve, éles, vizezett késsel már lehet szeletelni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások