A legjobb reggelik

Shakshukacsicseriborsóval

Shakshuka csicseriborsóval

Hozzávalók
2 tk
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 db
kápia paprika
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
római kömény
0.5 tk
chilipehely
só, bors
2 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
csicseriborsó
(310 g-os kiszerelés)
4 db
tojás
50 g
rögös túró
1 csokor
friss koriander
A tálaláshoz
4 szelet
pirítós

Elkészítés

A shakshuka csicseriborsóval nem bonyolult étel, az elkészítéséhez egy sütésálló serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük az olívaolajat és kb. 5 percig pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és paprikát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott fokhagymát és ízesítjük a fűszerekkel: füstölt fűszerpaprikával, római köménnyel, chilipehellyel, valamint sóval és borssal.

Ezután hozzáadjuk a paradicsomot – ha van otthon 3-4 nagyobb, túlérett szem, azok is tökéletesen felhasználhatók! Így hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg összesűrűsödik. Kissé oda is piríthatjuk az alját, attól csak még pikánsabb lesz az íze. Ha szükséges, fűszerezhetjük még.

Az alaphoz adjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, elkeverjük, majd 4 mélyedést vájunk a shakshukába, amelyekbe 1-1 tojást ütünk. A tetejét megszórjuk a túróval, de tetszőlegesen feta vagy más sajt is mehet rá. Így helyezzük a 190 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10 percig sütjük, amíg a tojások sárgája kissé megfő – de ízlés szerint hagyhatjuk folyós állagúra, vagy tovább is süthetjük még pár percig. A sütőből kivéve megszórjuk aprított korianderrel, és pirítóssal vagy hagyományosan pitával tálaljuk.

Csicseriborsós shakshuka
Csicseriborsós shakshuka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Kipróbálnál más fajtát is, mint a shakshuka csicseriborsóval? Csekkold ezeket!

A legzöldebb shakshuka

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A shakshuka jelentése keverék – ez már önmagában arra motivál, hogy olyan alapanyagokat használjunk fel az elkészítéséhez, amelyek igazán nekünk tetszők! Én most egy csicseriborsós változatot hoztam nektek, ha a falafelgolyókon túl valami másban is kipróbálnátok ezt a hüvelyest.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
2 tk
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 db
kápia paprika
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
római kömény
0.5 tk
chilipehely
só, bors
2 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
csicseriborsó
(310 g-os kiszerelés)
4 db
tojás
50 g
rögös túró
1 csokor
friss koriander
A tálaláshoz
4 szelet
pirítós

A shakshuka csicseriborsóval nem bonyolult étel, az elkészítéséhez egy sütésálló serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük az olívaolajat és kb. 5 percig pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és paprikát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott fokhagymát és ízesítjük a fűszerekkel: füstölt fűszerpaprikával, római köménnyel, chilipehellyel, valamint sóval és borssal.

Ezután hozzáadjuk a paradicsomot – ha van otthon 3-4 nagyobb, túlérett szem, azok is tökéletesen felhasználhatók! Így hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg összesűrűsödik. Kissé oda is piríthatjuk az alját, attól csak még pikánsabb lesz az íze. Ha szükséges, fűszerezhetjük még.

Az alaphoz adjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, elkeverjük, majd 4 mélyedést vájunk a shakshukába, amelyekbe 1-1 tojást ütünk. A tetejét megszórjuk a túróval, de tetszőlegesen feta vagy más sajt is mehet rá. Így helyezzük a 190 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10 percig sütjük, amíg a tojások sárgája kissé megfő – de ízlés szerint hagyhatjuk folyós állagúra, vagy tovább is süthetjük még pár percig. A sütőből kivéve megszórjuk aprított korianderrel, és pirítóssal vagy hagyományosan pitával tálaljuk.

Csicseriborsós shakshuka
Csicseriborsós shakshuka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Kipróbálnál más fajtát is, mint a shakshuka csicseriborsóval? Csekkold ezeket!

A legzöldebb shakshuka

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

Ha tetszett a Shakshuka csicseriborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept