Hozzávalók
A kekszalaphoz
- 200 g zabkeksz
- 40 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 20 g porzselatin
- 100 g víz
- 200 ml habtejszín
- 100 g cukor
- 2 db lime reszelt héja, leve
- 350 g görög joghurt
- 100 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 150 g málna (lehet fagyasztott is)
A díszítéshez
- 100 g friss málna
- 1 db lime
Hozzávalók
A kekszalaphoz
- 200 g zabkeksz
- 40 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 20 g porzselatin
- 100 g víz
- 200 ml habtejszín
- 100 g cukor
- 2 db lime reszelt héja, leve
- 350 g görög joghurt
- 100 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 150 g málna (lehet fagyasztott is)
A díszítéshez
- 100 g friss málna
- 1 db lime
A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.
A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk.
A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára. A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.