A tefölös burgonyafőzelék első lépéseként krumplit 3-4 cm-es kockákra vágjuk és elkezdjük főzni a vízben, alaposan megsózzuk, és beledobjuk a babérlevelet. Közben a rántáshoz egy serpenyőben közepes lángon az olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, egy nagy csipet sóval és fokozatosan adagolva felöntjük a vízzel, majd csomómentesre keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejfölt is.
Ha nagyjából megfőtt a krumpli, 1-2 merőkanálnyi főzővizet adunk a rántáshoz a hőkiegyenlítés miatt, majd beleöntjük a főzelékbe. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, hozzáadjuk az ecetet és elzárjuk. Egy serpenyőben az olajon körbepirítjuk a beirdalt virsliket, és ezzel tálaljuk a főzeléket.
Elkészítési idő: 40 perc
