A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 250 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g vaj
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk majoranna
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 150 ml víz
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 1 tk friss citromlé
- 200 ml habtejszín
- 1 tk keményítő + 2 tk víz
A körethez
- 300 g burgonya
- 2 ek olivaolaj
- só, bors
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 250 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g vaj
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk majoranna
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 150 ml víz
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 1 tk friss citromlé
- 200 ml habtejszín
- 1 tk keményítő + 2 tk víz
A körethez
- 300 g burgonya
- 2 ek olivaolaj
- só, bors
A borsós csirkemell egy egyszerű, de nagyon ízgazdag étel, és rohanós napokon tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Első lépésnek a csirkemellet kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy edényben a vaj-olaj keveréken, közepesen erős lángon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a húst rádobjuk, és további 4-5 percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, a majorannával és a füstölt paprikával, elkeverjük, és felöntjük a vízzel.
Ha majdnem teljesen elpárolgott a folyadék, rádobjuk a zöldborsót, és ha már nagyjából kiolvadt, meglocsoljuk a citromlével. Felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, majd a vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A körethez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy tepsiben összeforgatjuk olivaolajjal sóval és borssal. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a borsós csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:
Lajos-féle csirkés Cézár-saláta