Levesek

Tejfölöscsirkebecsináltleves

Tejfölös csirkebecsinált leves

Hozzávalók
2 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 kg
csirkelevesmix
(nyak, comb, zúza, máj, farhát stb. vegyesen)
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 db
karalábé
(300 g/db)
0.25 db
zellergumó
(600 g/db)
2.5
liter csirkealaplé
1 csokor
friss petrezselyem
1 tk
egész bors
150 g
fagyasztott zöldborsó
200 g
eperlevéltészta
220 g
tejföl
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A csirkebecsinált leves elkészítéséhez a zsírt egy fazékban felhevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 4 percig dinszteljük. Ekkor felkapcsoljuk a hőfokot erősre és hozzáadjuk a húsmixet. 1-2 perc pirítás után beletesszük a fazékba a kockára vágott répát, fehérrépát, karalábét, zellert és további 1 percig pirítjuk. 

Felöntjük az alaplével. Akkor jó, ha nagyjából 4 ujjnyira ellepi a lé a húst és a zöldségeket. Hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, beletesszük a borsot és közepes lángon 45-50 percig főzzük. Ne forrjon nagyon, ez fontos!

A főzés befejezése előtt 5 perccel hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát, és a levesből egy merőkanálnyival elkevert tejfölt is. Ízesítjük a citrom levével és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk annyi finomra vágott petrezselyemmel, amennyit nem szégyellünk.

tejfolos-csirkebecsinalt-leves-5
Tejfölös csirkebecsinált leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Még több olcsó ebédötletet keresel? Mutatunk pár tuti tippet, amitől nem mentek csődbe, de garantáltan jól fogtok lakni!

Pikáns paradicsomleves grillezett sajtos szendóval

Rántott csirkeszárnyak sütőben sütve

Krumplis tészta házi tésztából

www.streetkitchen.hu

Majdnem olyan, mint egy húsleves – de csak majdnem, bár nekem sokszor jobban tud esni. Arról nem is beszélve, hogy nem kell 4 órán át pötyögtetni, ugyanis nagyjából 1 óra alatt összedobható.

Hozzávalók

6 főre
2 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 kg
csirkelevesmix
(nyak, comb, zúza, máj, farhát stb. vegyesen)
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
0.5 db
karalábé
(300 g/db)
0.25 db
zellergumó
(600 g/db)
2.5
liter csirkealaplé
1 csokor
friss petrezselyem
1 tk
egész bors
150 g
fagyasztott zöldborsó
200 g
eperlevéltészta
220 g
tejföl
0.5 db
citrom leve

A csirkebecsinált leves elkészítéséhez a zsírt egy fazékban felhevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 4 percig dinszteljük. Ekkor felkapcsoljuk a hőfokot erősre és hozzáadjuk a húsmixet. 1-2 perc pirítás után beletesszük a fazékba a kockára vágott répát, fehérrépát, karalábét, zellert és további 1 percig pirítjuk. 

Felöntjük az alaplével. Akkor jó, ha nagyjából 4 ujjnyira ellepi a lé a húst és a zöldségeket. Hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, beletesszük a borsot és közepes lángon 45-50 percig főzzük. Ne forrjon nagyon, ez fontos!

A főzés befejezése előtt 5 perccel hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát, és a levesből egy merőkanálnyival elkevert tejfölt is. Ízesítjük a citrom levével és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk annyi finomra vágott petrezselyemmel, amennyit nem szégyellünk.

tejfolos-csirkebecsinalt-leves-5
Tejfölös csirkebecsinált leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Még több olcsó ebédötletet keresel? Mutatunk pár tuti tippet, amitől nem mentek csődbe, de garantáltan jól fogtok lakni!

Pikáns paradicsomleves grillezett sajtos szendóval

Rántott csirkeszárnyak sütőben sütve

Krumplis tészta házi tésztából

Ha tetszett a Tejfölös csirkebecsinált leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept