Brutális kaják

Tepsismátraiborzaska

Tepsis mátrai borzaska

Hozzávalók
100 g
füstölt kenyérszalonna
500 g
sertésszűz
1 tk
paradicsompüré
1 tk
durvára őrölt bors
5 ek
liszt
(kb. 100 g)
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
4 - 6 gerezd
fokhagyma
1 kg
burgonya
(tisztítva)
4 db
tojás
1 csokor
petrezselyemzöld
1 ek
sertészsír
1 ek
zsemlemorzsa
200 g
tejföl
A salátához
4 fej
szívsaláta
1 tk
őrölt bors
1 ek
majonéz
2 ek
olaj a pirításhoz
150 g
tejföl
1 fej
lila hagyma
(kb. 130 g)

Elkészítés

A tepsis mátrai borzaska elkészítéséhez a szalonnát fél cm-es kockákra vágjuk, és közepes lángon egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A sertésszüzet felszeleteljük, majd a szeletek mindkét oldalát vékonyan bekenjük a paradicsompürével. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát beleforgatjuk egy kanál lisztbe, majd a kisült szalonnazsír felében, erős lángon, mindkét oldalát elősütjük.

A maradék tepertős zsírban elkezdjük megpirítani a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A burgonyát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alapot. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, és elkeverjük az 5 ek liszttel.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk, kimorzsázunk, és a burgonya felét elterítjük benne. Erre helyezzük az elősütött húst, majd beborítjuk a másik rész burgonyás alappal. Rákanalazzuk a tejföl felét, egyenletesen elkenjük rajta, és mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe, ahol 60 perc alatt pirosra sütjük, majd a tejföl másik felét is rátesszük.

Tálaláskor sült salátát adunk mellé, amihez a salátákat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a vágott felüket megkenjük majonézzel. Kevés olajon, erős lángon egy serpenyőben megpirítjuk a vágott oldalukat. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne a finomra vágott lila hagymát, majd a szépen sült salátákra kanalazzuk.

tepsis mátrai borzaska
Tepsis mátrai borzaska

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Még több krumplis kaja:

Csirkés-gombás-krumplis chowder
Krumplis lepény
Sajttal töltött baconös tócsni

www.streetkitchen.hu

Lajos a téli magazinhoz elég sok tepsiben is elkészíthető kaját tesztelt, egy ilyen szösszenet ez is.

Hozzávalók

4 főre
100 g
füstölt kenyérszalonna
500 g
sertésszűz
1 tk
paradicsompüré
1 tk
durvára őrölt bors
5 ek
liszt
(kb. 100 g)
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
4 - 6 gerezd
fokhagyma
1 kg
burgonya
(tisztítva)
4 db
tojás
1 csokor
petrezselyemzöld
1 ek
sertészsír
1 ek
zsemlemorzsa
200 g
tejföl
A salátához
4 fej
szívsaláta
1 tk
őrölt bors
1 ek
majonéz
2 ek
olaj a pirításhoz
150 g
tejföl
1 fej
lila hagyma
(kb. 130 g)

A tepsis mátrai borzaska elkészítéséhez a szalonnát fél cm-es kockákra vágjuk, és közepes lángon egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A sertésszüzet felszeleteljük, majd a szeletek mindkét oldalát vékonyan bekenjük a paradicsompürével. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát beleforgatjuk egy kanál lisztbe, majd a kisült szalonnazsír felében, erős lángon, mindkét oldalát elősütjük.

A maradék tepertős zsírban elkezdjük megpirítani a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A burgonyát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alapot. Ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, és elkeverjük az 5 ek liszttel.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk, kimorzsázunk, és a burgonya felét elterítjük benne. Erre helyezzük az elősütött húst, majd beborítjuk a másik rész burgonyás alappal. Rákanalazzuk a tejföl felét, egyenletesen elkenjük rajta, és mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe, ahol 60 perc alatt pirosra sütjük, majd a tejföl másik felét is rátesszük.

Tálaláskor sült salátát adunk mellé, amihez a salátákat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a vágott felüket megkenjük majonézzel. Kevés olajon, erős lángon egy serpenyőben megpirítjuk a vágott oldalukat. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne a finomra vágott lila hagymát, majd a szépen sült salátákra kanalazzuk.

tepsis mátrai borzaska
Tepsis mátrai borzaska

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Még több krumplis kaja:

Csirkés-gombás-krumplis chowder
Krumplis lepény
Sajttal töltött baconös tócsni

Ha tetszett a Tepsis mátrai borzaska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept