Hozzávalók
- 300 g maradék krumplipüré
- 1 db tojás
- 120 g liszt
- só, bors
- 1 kis csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 ml tej
- 10 g friss élesztő
- zsír vagy olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- fokhagymás tejföl
Hozzávalók
- 300 g maradék krumplipüré
- 1 db tojás
- 120 g liszt
- só, bors
- 1 kis csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 ml tej
- 10 g friss élesztő
- zsír vagy olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- fokhagymás tejföl
A krumplis lepényhez a krumplipürét összekeverjük a tojással, a liszttel (előfordulhat, hogy picit több liszt kell hozzá, ez a krumpli keményítőtartalmától függ és hogy mennyi vaj került bele, mikor készült a püré). Sózzuk (amennyiben igényli), borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott snidlinget és a zúzott fokhagymát, majd hozzáöntjük a langyos tejben elkevert élesztőt, és összekeverjük a tésztát.
Egy serpenyőt átkenünk zsírral vagy olajjal, 2 evőkanálnyi adagokat rakunk bele a püréből, kicsit elterítjük őket, és kettesével vagy hármasával, ahogy kényelmesen elférnek, közepesnél kicsit magasabb lángon, oldalanként 2 perc alatt megsütjük őket. A tejfölt összekeverjük egy kis zúzott fokhagymával, és azzal kínáljuk. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés aprított snidlinggel.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a krumplis lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!