Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba
- olaj
- 400 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk kakukkfű
- 500 g krumpli
- 500 ml alaplé
- 300 ml tejszín
- 2 - 3 tk étkezési keményítő
- 2 tk friss citromlé
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba
- olaj
- 400 g csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk kakukkfű
- 500 g krumpli
- 500 ml alaplé
- 300 ml tejszín
- 2 - 3 tk étkezési keményítő
- 2 tk friss citromlé
- 1 csokor petrezselyem
A csirkés-gombás-krumplis chowder elkészítéséhez a csiperkét elnegyedeljük, és egy nagyobb serpenyőben, 2 evőkanál olajon két részletben megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe újabb 2 evőkanál olajat teszünk, és megpirítjuk rajta a 2-3 cm-es kockákra vágott csirkemellet. 3-4 perc pirítás után rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ekkor sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
Beletesszük a 2-3 cm-es kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ezután belerakjuk a gombát és a tejszínt, majd ha felforrt, a keményítővel besűrítjük. Ha hígabban szeretjük, akkor 2, ha sűrűbben, akkor 3 teáskanálnyi keményítőt keverünk ki egy kis vízzel, majd beleöntjük, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt. Egy kis citromlével, apróra vágott friss petrezselyemmel fejezzük be az ételünket.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csirkés-gombás-krumplis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több egyszerű egytálétel:
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti