Az egyszerű húsgolyós tészta elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és egy lábasban vizet forralunk a tésztához. Amíg bemelegszik a sütő, a darált marhahúst összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle, és sütőpapírra helyezve 8 percig sütjük őket. Ezalatt az idő alatt pont van időnk megfőzni a tésztát, és egy másik edényben felforralni a szószt.
Miután elkészült, a tésztát összekeverjük a szósszal, a tetejére rápakoljuk a megsült húsgolyókat. Sok-sok parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Már többször bebizonyosodott, hogy a tésztaételek nemcsak gyorsak és finomak, hanem népszerűek is! Imádjátok őket, és mi is, ezért folyamatosan hozunk újabb és újabb király recepteket. Azért a régiekről se feledkezzünk meg, mert Zétől kezdve Tamáson át Ádámig mindenkinek van legalább EGY király receptje! Jöjjön pár régi-új kedvenc.
Zé-féle csirkés-kukoricás rakott tészta
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti
15 perces spenótos-ricottás penne
Ha pedig még kevesebb mosogatást és macerát akartok ennél az egyszerű húsgolyós tésztánál, akkor készítsétek el a mikrós húsgolyós pennét!