Hozzávalók
- 200 g penne
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 230 g friss spenót
- 180 g ricotta
- 1 db citrom
- só, bors
A tálaláshoz
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 200 g penne
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 230 g friss spenót
- 180 g ricotta
- 1 db citrom
- só, bors
A tálaláshoz
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
A spenótos-ricottás penne elkészítéséhez egy lábasban vizet forralunk egy pici sóval és olajjal. Amikor felforrt, beleszórjuk a penne tésztát, és al dentére főzzük.
Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Ezután mehet bele a friss spenót, megfonnyasztjuk, meglocsoljuk citromlével, és belereszeljük a citrom héját is. Rárakjuk a ricottát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, és hagyjuk 5 percig rotyogni.
Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük, majd mehet a serpenyőbe, és alaposan összeforgatjuk a szósszal. Frissen tálaljuk reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel. Nagyon citromos, nagyon szaftos penne, csak hogy egy új kedvenced legyen a tésztaételek világában.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a spenótos-ricottás penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több ultraegyszerű, gyorsan elkészíthető tésztás kaját keresel? Szerencsére az instant rovatban összegyűjtöttünk párat. Készítsd el őket, ha időhiányban szenvedsz, vagy csak egyszerűen nem vágysz bonyolult kajára!
Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval
Tejszínes-gombás-csirkés tészta