Fantasztikus desszertek

Vegánlinzer

Vegán linzer

Hozzávalók
600 g
finomliszt + a nyújtáshoz
450 g
szoba-hőmérsékletű margarin
240 g
porcukor + a tálaláshoz
1 csipet
5 g
sütőpor
A töltéshez
100 g
baracklekvár
100 g
mogyorókrém
100 g
csokoládékrém

Elkészítés

A vegán linzer elkészítéséhez először egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a felkockázott margarint, a porcukrot, a sót és a sütőport, majd alacsony fokozaton hagyjuk, hogy a gép szépen összedolgozza. Kézzel is lehet ezt a folyamatot csinálni egy keverőtálban, viszont gyorsan kell dolgoznunk, hogy a margarin ne melegedjen túl a kezünk hőjétől. Mikor egy morzsalékos, de szépen összegyúrható masszát kaptunk, labdát gyúrunk belőle és frissen tartó fóliába burkolva a hűtőbe dobjuk pihenni 60 percig. 

A tésztát ezután kettéosztjuk, és az egyiket alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk 5-6 mm vékonyságúra. 4-5 cm-es köröket szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, viszont itt a körök közepét is kiszagatjuk egy kisebb szaggatóformával. Ezeket is egy sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük. Sütés után hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig.

A kihűlt linzerek alsó részét, a teli karikákat felváltva megkenjük baracklekvárral,  mogyorókrémmel és csokoládékrémmel, és helyezünk rájuk egy-egy lyukas tésztakarikát. Porcukorral megszórva tálaljuk.

vegan-linzer
Vegán linzer (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 15-17 perc

Vegán nasikat szeretnél készíteni, de el vagy veszve? Ezekkel a receptekkel tuti nem lősz mellé!

Vegán kalács

A legjobb vegán tiramisu

Vegán banános amerikai palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ezt a linzert szerintem nem lehet elrontani és nem lehet nem szeretni. Vegán, igen, de csak annyi a különbség az eredetihez képest, hogy vaj helyett margarinnal készül, így kiváló vendégváró a tejérzékenyeknek is.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

30 darab linzerhez
600 g
finomliszt + a nyújtáshoz
450 g
szoba-hőmérsékletű margarin
240 g
porcukor + a tálaláshoz
1 csipet
5 g
sütőpor
A töltéshez
100 g
baracklekvár
100 g
mogyorókrém
100 g
csokoládékrém

A vegán linzer elkészítéséhez először egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a felkockázott margarint, a porcukrot, a sót és a sütőport, majd alacsony fokozaton hagyjuk, hogy a gép szépen összedolgozza. Kézzel is lehet ezt a folyamatot csinálni egy keverőtálban, viszont gyorsan kell dolgoznunk, hogy a margarin ne melegedjen túl a kezünk hőjétől. Mikor egy morzsalékos, de szépen összegyúrható masszát kaptunk, labdát gyúrunk belőle és frissen tartó fóliába burkolva a hűtőbe dobjuk pihenni 60 percig. 

A tésztát ezután kettéosztjuk, és az egyiket alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk 5-6 mm vékonyságúra. 4-5 cm-es köröket szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, viszont itt a körök közepét is kiszagatjuk egy kisebb szaggatóformával. Ezeket is egy sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük. Sütés után hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig.

A kihűlt linzerek alsó részét, a teli karikákat felváltva megkenjük baracklekvárral,  mogyorókrémmel és csokoládékrémmel, és helyezünk rájuk egy-egy lyukas tésztakarikát. Porcukorral megszórva tálaljuk.

vegan-linzer
Vegán linzer (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 15-17 perc

Vegán nasikat szeretnél készíteni, de el vagy veszve? Ezekkel a receptekkel tuti nem lősz mellé!

Vegán kalács

A legjobb vegán tiramisu

Vegán banános amerikai palacsinta

Ha tetszett a Vegán linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept