Levesek

Velőscsontos-mustároslencsegulyás

Velős csontos-mustáros lencsegulyás

Hozzávalók
2 db
velős csont
5 - 6 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
kápia paprika
4 ek
sertészsír
1 kg
marhahús
só, bors
2 ek
füstölt paprika
1.5 ek
fűszerkömény
1 db
paradicsom
2 db
babérlevél
1 ek
magos dijoni mustár
4 ág
rozmaring
8 - 10 cm-es
füstölt kolbász
200 ml
vörösbor
2 l
marhaalaplé
2 szál
sárgarépa
2 szál
petrezselyemgyökér
2 db
burgonya
200 g
lencse
1 csokor
petrezselyem
((kisebb))

Elkészítés

A velős csontot 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és kápia paprikát lepirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Amikor a hús is kapott egy kis színt, félrehúzzuk a lábost, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a füstölt paprikát és a fűszerköményt. Hozzádobjuk a kockázott paradicsomot, a velős csontot, a babérlevelet, a mustárt, az aprított rozmaringot és a kolbászt, ráöntjük a vörösbort, majd addig rotyogtatjuk, amíg a felére nem redukálódott.

Ekkor felöntjük az alaplével, és addig főzzük a pörköltet, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhult. Ha szükséges, folyamatosan pótoljuk vízzel vagy alaplével. 
A felvágott zöldségeket és a lencsét is a levesbe dobjuk, majd puhára főzzük. Tetszőleges mennyiségű vízzel vagy alaplével pótoljuk a levesünket, ha szükséges, attól függően, mennyire sűrűn szeretjük. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Velős csontos-mustáros lencsegulyás

www.streetkitchen.hu

Ez nem egy kevés alapanyagból álló megúszós étel, viszont annál tartalmasabb. Szánjatok rá egy kis figyelmet és törődést, és életek egyik legjobb lencsegulyásában lesz részetek!

Hozzávalók

8 főre
2 db
velős csont
5 - 6 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
kápia paprika
4 ek
sertészsír
1 kg
marhahús
só, bors
2 ek
füstölt paprika
1.5 ek
fűszerkömény
1 db
paradicsom
2 db
babérlevél
1 ek
magos dijoni mustár
4 ág
rozmaring
8 - 10 cm-es
füstölt kolbász
200 ml
vörösbor
2 l
marhaalaplé
2 szál
sárgarépa
2 szál
petrezselyemgyökér
2 db
burgonya
200 g
lencse
1 csokor
petrezselyem
((kisebb))

A velős csontot 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és kápia paprikát lepirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Amikor a hús is kapott egy kis színt, félrehúzzuk a lábost, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a füstölt paprikát és a fűszerköményt. Hozzádobjuk a kockázott paradicsomot, a velős csontot, a babérlevelet, a mustárt, az aprított rozmaringot és a kolbászt, ráöntjük a vörösbort, majd addig rotyogtatjuk, amíg a felére nem redukálódott.

Ekkor felöntjük az alaplével, és addig főzzük a pörköltet, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhult. Ha szükséges, folyamatosan pótoljuk vízzel vagy alaplével. 
A felvágott zöldségeket és a lencsét is a levesbe dobjuk, majd puhára főzzük. Tetszőleges mennyiségű vízzel vagy alaplével pótoljuk a levesünket, ha szükséges, attól függően, mennyire sűrűn szeretjük. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Velős csontos-mustáros lencsegulyás

Ha tetszett a Velős csontos-mustáros lencsegulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept