Csirkemell receptek

Vöröscurrysthaicsirkeleves

Vörös currys thai csirkeleves

Hozzávalók
400 g
csirkemell
só, bors
20 g
kókuszolaj
200 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
piros chilipaprika
(elhagyható)
50 g
gyömbér
1 szál
citromnád
5 db
kaffírlime-levél
2 ek
curry-fűszerkeverék
80 g
vöröscurry-paszta
400 ml
light kókusztej
2 l
csirkealaplé
300 g
vegyes színű pritaminpaprika
300 g
édesburgonya
150 g
koktélparadicsom
10 ml
világos szójaszósz
20 ml
halszósz
1 db
lime
folyékony édesítőszer
(ízlés szerint)
1 csokor
koriander

Elkészítés

A thai csirkeleves elkészítéséhez a csirkét felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a kókuszolajon magas

hőmérsékleten átpirítjuk. Hozzádobjuk a félfőre vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát, a szeletelt chilit, a reszelt vagy nagyon apróra vágott gyömbért, a megcsapkodott citromnádat, a kaffírlime-leveleket, majd ezzel is pirítjuk 5 percig. 

Megszórjuk a curry-fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a vöröscurry-pasztát, majd egy perc pirítás után felöntjük a kókusztejjel.

Amikor felforrt, jöhet hozzá a csirkealaplé, a csíkokra vágott paprikák és a kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágott édesburgonya, illetve koktélparadicsom. Addig rotyogtatjuk, amíg az édesburgonya és a paprika készre főtt, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a halszószt, megreszeljük a lime héjával, belefacsarjuk a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk édesítőszerrel és megszórjuk friss aprított korianderrel.

voros-currys-thai-csirkeleves-1 (2)
Vörös currys thai csirkeleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ezeket a fitt csirkés recepteket is imádni fogjátok:

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

Fürjtojással töltött csirkehúsgolyó lencsesalátával

Csirkés penne sütőtökös-zsályás szósszal

www.streetkitchen.hu

Hűvösebb időszakban kifejezetten jó választás ez a fitt thai leves – pikáns, csípős és tűzforrón fogyasztva biztos felmelegíti az egész tested.

Hozzávalók

8 főre
400 g
csirkemell
só, bors
20 g
kókuszolaj
200 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
piros chilipaprika
(elhagyható)
50 g
gyömbér
1 szál
citromnád
5 db
kaffírlime-levél
2 ek
curry-fűszerkeverék
80 g
vöröscurry-paszta
400 ml
light kókusztej
2 l
csirkealaplé
300 g
vegyes színű pritaminpaprika
300 g
édesburgonya
150 g
koktélparadicsom
10 ml
világos szójaszósz
20 ml
halszósz
1 db
lime
folyékony édesítőszer
(ízlés szerint)
1 csokor
koriander

A thai csirkeleves elkészítéséhez a csirkét felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a kókuszolajon magas

hőmérsékleten átpirítjuk. Hozzádobjuk a félfőre vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát, a szeletelt chilit, a reszelt vagy nagyon apróra vágott gyömbért, a megcsapkodott citromnádat, a kaffírlime-leveleket, majd ezzel is pirítjuk 5 percig. 

Megszórjuk a curry-fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a vöröscurry-pasztát, majd egy perc pirítás után felöntjük a kókusztejjel.

Amikor felforrt, jöhet hozzá a csirkealaplé, a csíkokra vágott paprikák és a kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágott édesburgonya, illetve koktélparadicsom. Addig rotyogtatjuk, amíg az édesburgonya és a paprika készre főtt, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a halszószt, megreszeljük a lime héjával, belefacsarjuk a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk édesítőszerrel és megszórjuk friss aprított korianderrel.

voros-currys-thai-csirkeleves-1 (2)
Vörös currys thai csirkeleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ezeket a fitt csirkés recepteket is imádni fogjátok:

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

Fürjtojással töltött csirkehúsgolyó lencsesalátával

Csirkés penne sütőtökös-zsályás szósszal

Ha tetszett a Vörös currys thai csirkeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept