Green kitchen

Zé-félebubbleandsqueakmaradékkrumplipüréből

Zé-féle bubble and squeak maradék krumplipüréből

Hozzávalók
A krumplis cucchoz
5 - 6 szelet
bacon
(kb. 100 g)
1 zacskó
fagyasztott zöldségmix kiolvasztva
(kb. 400 g)
só, bors
400 g
krumplipüré
1 db
tojás
80 g
trappista sajt
1 tk
mustár
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
A sült tojáshoz
60 - 70 ml
olaj
2 db
tojás

Elkészítés

A maradék krumplipüré új életre kel: mutatjuk, hogyan!

A baconszeleteket egy serpenyőben közepes lángon közepesen megsütjük – a lényeg, hogy ne pirítsuk szárazra –, majd félretesszük. 

A visszamaradt zsírba dobjuk a kiolvadt zöldségmixet. Magas fokozatra kapcsolunk, és erősen megpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.

Amíg a zöldség pirul, az előpirított bacont felcsíkozzuk, és a krumplipürébe keverjük. Beleütünk egy tojást, belekeverjük a kis centis kockákra vágott sajtot, majd belenyomjuk a mustárt is. 

A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd mindkettőt a piruló zöldségekhez adjuk. Átpörgetjük, majd a serpenyőbe rakjuk a krumplis keveréket is, 

Összeforgatjuk a maradék krumplipürés keveréket a zöldségekkel, és az egészet kilapogatjuk, hogy nagy felületen tudjon pirulni. Néhányszor átforgatjuk, hogy a pirult részekből belülre is kerüljön, majd újra lelapítjuk.

Amikor kellően átsült, óvatosan egy tányérra csúsztatjuk.

A sült tojáshoz az előbb használt serpenyőnkbe beleöntjük az olajat, felhevítjük, majd beleütjük a tojásokat. A bő zsiradék miatt ropogósra fog sülni az alja, de pont ettől ilyen brutál jó.

Bubble and squeak
Maradék krumplipüré

 

Nincs több maradék!

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Maradékmentő pirított rizs

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az üzbég bányászok kedvenc eledele. Vagy netán egy rotyogó-piruló krumplis kaja? Találjátok ki ti! ;)

Hozzávalók

1 adag
A krumplis cucchoz
5 - 6 szelet
bacon
(kb. 100 g)
1 zacskó
fagyasztott zöldségmix kiolvasztva
(kb. 400 g)
só, bors
400 g
krumplipüré
1 db
tojás
80 g
trappista sajt
1 tk
mustár
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
A sült tojáshoz
60 - 70 ml
olaj
2 db
tojás

A maradék krumplipüré új életre kel: mutatjuk, hogyan!

A baconszeleteket egy serpenyőben közepes lángon közepesen megsütjük – a lényeg, hogy ne pirítsuk szárazra –, majd félretesszük. 

A visszamaradt zsírba dobjuk a kiolvadt zöldségmixet. Magas fokozatra kapcsolunk, és erősen megpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.

Amíg a zöldség pirul, az előpirított bacont felcsíkozzuk, és a krumplipürébe keverjük. Beleütünk egy tojást, belekeverjük a kis centis kockákra vágott sajtot, majd belenyomjuk a mustárt is. 

A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd mindkettőt a piruló zöldségekhez adjuk. Átpörgetjük, majd a serpenyőbe rakjuk a krumplis keveréket is, 

Összeforgatjuk a maradék krumplipürés keveréket a zöldségekkel, és az egészet kilapogatjuk, hogy nagy felületen tudjon pirulni. Néhányszor átforgatjuk, hogy a pirult részekből belülre is kerüljön, majd újra lelapítjuk.

Amikor kellően átsült, óvatosan egy tányérra csúsztatjuk.

A sült tojáshoz az előbb használt serpenyőnkbe beleöntjük az olajat, felhevítjük, majd beleütjük a tojásokat. A bő zsiradék miatt ropogósra fog sülni az alja, de pont ettől ilyen brutál jó.

Bubble and squeak
Maradék krumplipüré

 

Nincs több maradék!

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Maradékmentő pirított rizs

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Ha tetszett a Zé-féle bubble and squeak maradék krumplipüréből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept