Hozzávalók

4
főre
+

A krutonhoz

250 - 300 g maradék rozskenyér
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
1 friss ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma

A marinált hagymához

1 fej lila hagyma (kisebb)
2 - 3 ek fehérborecet
1 csipet só

A salátához

1 szál kígyóuborka
200 g koktélparadicsom
1 db kaliforniai paprika
2 marék friss madársaláta
6 - 7 levél friss bazsalikom

A sajthoz

250 g halloumi sajt
2 - 3 ek olívaolaj

A dresszinghez

2 - 3 ek fehérborecet
3 - 4 ek extra szűz olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Az olaszok tényleg tudják, hogyan kell maradékot menteni, pl. kenyérből. Nagyon kevés alapanyag kell ehhez a salihoz, és nem sok munkát igényel, ehhez képest pedig egy igazán laktató étel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A krutonhoz

250 - 300 g maradék rozskenyér
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
1 friss ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma

A marinált hagymához

1 fej lila hagyma (kisebb)
2 - 3 ek fehérborecet
1 csipet só

A salátához

1 szál kígyóuborka
200 g koktélparadicsom
1 db kaliforniai paprika
2 marék friss madársaláta
6 - 7 levél friss bazsalikom

A sajthoz

250 g halloumi sajt
2 - 3 ek olívaolaj

A dresszinghez

2 - 3 ek fehérborecet
3 - 4 ek extra szűz olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A maradékmentő panzanella salátához kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringot és fokhagymát szórunk rá, az egészet összekeverjük, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ha kész, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Míg sül a kenyér, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a fehérborecettel, sózzuk, és hagyjuk marinálódni.

A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba rakjuk a madársalátával együtt. 

A sajtot fél cm vastagra szeleteljük, és egy kevés olívaolajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a salátát: a zöldségekhez adjuk a lila hagymát, a visszamaradt ecetet kikeverjük a dresszing többi hozzávalójával, és ezt is a salira öntjük. Rászórjuk a krutont, az egészet összekeverjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és a sajttal tálaljuk.

Panzanella saláta
Panzanella saláta

 Ha tetszett a panzanella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több maradékmentő recept:

Cukormentes banánkenyér

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Sonkás szuperpasta, a legjobb maradékmentő kaja

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások