A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A krutonhoz
- 250 - 300 g maradék rozskenyér
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 friss ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
A marinált hagymához
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 1 csipet só
A salátához
- 1 szál kígyóuborka
- 200 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 marék friss madársaláta
- 6 - 7 levél friss bazsalikom
A sajthoz
- 250 g halloumi sajt
- 2 - 3 ek olívaolaj
A dresszinghez
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 3 - 4 ek extra szűz olívaolaj
- só, bors
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A krutonhoz
- 250 - 300 g maradék rozskenyér
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 friss ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
A marinált hagymához
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 1 csipet só
A salátához
- 1 szál kígyóuborka
- 200 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 marék friss madársaláta
- 6 - 7 levél friss bazsalikom
A sajthoz
- 250 g halloumi sajt
- 2 - 3 ek olívaolaj
A dresszinghez
- 2 - 3 ek fehérborecet
- 3 - 4 ek extra szűz olívaolaj
- só, bors
A maradékmentő panzanella salátához kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringot és fokhagymát szórunk rá, az egészet összekeverjük, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ha kész, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Míg sül a kenyér, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a fehérborecettel, sózzuk, és hagyjuk marinálódni.
A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba rakjuk a madársalátával együtt.
A sajtot fél cm vastagra szeleteljük, és egy kevés olívaolajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk.
Végül összeállítjuk a salátát: a zöldségekhez adjuk a lila hagymát, a visszamaradt ecetet kikeverjük a dresszing többi hozzávalójával, és ezt is a salira öntjük. Rászórjuk a krutont, az egészet összekeverjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és a sajttal tálaljuk.
Ha tetszett a panzanella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!